Модни икони – Мишел Обама

Още по времето на кампанията за президентски избори на Барак Обама, светлините на прожекторите бяха насочени не толкова към самия него, колкото към прекрасната му съпруга. И това не е случайно – първата дама на САЩ определено има какво да покаже като уникална визия и вкус.

Мишел Обама често всява смут в редиците на модните критици и стилисти с екстравагантния си вкус. Американските форуми и коментарите под снимките и в много от водещите модни интернет портали обаче показват, че обикновените американци (и по-точно американки) не само одобряват, но и всячески се стремят да наподобят уникалния стил на своята първа дама. Както казва в интернет форум млада жена от Уисконсин: „Какъв късмет, че най-накрая отново имаме първа дама, която има стил.”

А стилът на Мишел Обама е една малка революция в Белия дом, особено що се отнася до бижутата. И докато стандартната асоциация за половинката на един от най-могъщите мъже на света е строга елегантност, граничеща със скука, бижутата на г-жа Обама са определено елегантни и ефектни, но в никакъв случай – скучни.

Нейна запазена марка са украшенията с внушителни размери и ярки цветове, макар че и тя, разбира се, отдава дължимото внимание на задължителните за положението й перлени гердани.

Мишел Обама на корицата на списание Glamour, с колие със сатенени панделки на Fenton

Характерни за стила на Мишел Обама са големите колиета – многоредови или асиметрични, в ярки цветове и с богата текстура. Тя често залага на ръчно изработени модели и иновативни материали, освен задължителните перли и диаманти. Ето и някои от най-известните й колиета:

Перлено колие с цвете St. Erasmus и многоредово колие от перли и колие от перли и кристали на Том Бинс

Първата дама с ръчно изработено плетено колие от стъклени мъниста на Erickson Beamon

Друго характерно бижу за Мишел Обама са особено популярните през този сезон широки гривни. Особено предпочитани от нея са моделите от мъниста, декорирани с талисманчета и пискюли.

Мишел Обама с гривни на дизайнерката Лори Родкин

Що се отнася до обиците, първата дама на САЩ обикновено е с обици на щифт в тон с останалите си бижута и рядко се появява с висящи, дълги обици, но за такива случаи предпочита ръчно изработените уникати.

Ръчно изработени обици-уникати от Bochic

Друг ключов аксесоар във визията на първата дама са брошките. Много модни издания дори твърдят, че Мишел Обама е „виновна“ за възвръщането на позициите на този до скоро позабравен аксесоар. Моделите отново са с голям размер и ярки цветове, макар че и диамантената брошка-цвете, подарък от Барак Обама не бива пренебрегната – дори когато се използва като декорация за перлено колие, като на снимката от корицата на американското списание „Добра домакиня“.

Брошките на Мишел Обама

Мишел Обама на корицата на специалния колекционерски брой на списание „Добра домакиня“, брошката е от бяло злато и диаманти, на италианските бижутери Garavelli

Стилът на Мишел Обама е цветен и екзотичен, а сръчните дами лесно биха могли да го пресъздадат дори и без нейните финансови възможности, само с малко фантазия. Първата дама на САЩ пък със сигурност ще успее да си запази място в историята на модата със смелостта си и нетрадиционния си вкус.

Стела

Сподели:
Тази статия е публикувана в Звезден прах. Запазете постоянна връзка.

One Response to Модни икони – Мишел Обама

  1. Dita75 says:

    Аз не чета жълти издания, и в случая наистина съм изпуснала тези пъстри, елегантни и много стилни клюкини. Много се радвам, че Стела си е направила труда да обобщи най-важното и да ни информита по темата.
    Мишел Обама наистина има какво да покаже, а аз лично съм вдъхновена и започвам да творя, че сезона на Коледните партита наближава;)

    ПП Обещавам да публикувам шедьоврите в галериите на форума.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*