Персоналният фактор – съобразете се с формата на лицето – III

В настоящата статия ще откриете още любопитни правила, с които по-лесно и интуитивно ще разбирате езика на бижутата. Тайното ключе и правилните решения отново се крият зад вашата индивидуалност. Съобразете се с характерните си черти, за да постигате успешна визия.

Лице с форма на квадрат:

Квадратната линия на лицето често предизвиква асоциация с лидерство и деловитост, притежават я хора с твърд характер и бизнес умения. Това е така, защото линиите със силна вертикална и хоризонтална насоченост създават цялостно впечатление за постоянство. Тази визия се откроява и запомня бързо. В най-чистата си форма дами с квадратно лице имат ъгловата брадичка, чиято ширина се доближава до тази на линията на косата.

Ако имате такова лице, можете да разсеете вниманието от него и да омекотите визията със следната хитринка. Избирайте бижута, които създават заоблени криви около лицето и избягвайте тези с подчертани ъгли.

Почерпете вдъхновение от стиловете на Деми Мур, Салма Хайек, Дженифър Анистън, Мария Шривер, Мена Сувари, Хилари Суонк, Калиста Флокхарт. Те имат типични черти, които ги подреждат сред момичетата с квадратно лице.

Обици за лице тип квадратно:

Както при момичетата с кръгло лице, така и при тези с квадратно, дълги обици биха създали насочени вертикални линии. За да избегнете засилване на впечатлението за квадратен контур, избирайте максимално прибрани към ухото обици или такива със сравнително къса дължина. По този начин фокусът ще попадне между ухото и брадичката. Ако вратът ви е по-издължен, можете да си позволите обици, достигащи до средата му. Това би било по-сполучлив избор, отколкото поставянето на модели с дължина до линията на брадичката. Те, от своя страна, ще създадат изразена хоризонтална линия. Обици с квадратна или триъгълна форма подчертават ъгловатите черти.

Колиета за лице тип квадратно:

Стига да ги подберете правилно, колиетата могат да омекотят излъчването на лица от тип Квадрат. Поставете такива, които ще разширят портретната зона и ще накарат окото на зрителя да се плъзне, без да задържи вниманието си върху контура на лицето. Използването на дължини, съобразени с първата балансираща точка е ефективен подход в този случай. Припомнете си как да я определите спрямо вашите черти от картинката или от статията „Колието – какво да помним и знаем, когато го избираме I“.

Лице с форма на триъгълник:

При лица с триъгълно лице челото е доста тясно, а брадичката е широка и силно изразена. Тя може да е квадратна, както при лица тип Квадрат или леко заоблена, както при обърнат овал и кръгло лице.

Ако попадате в тази категория, огледайте контура на брадичката си и се опитайте да определите към кой тип лице се съотнася тя. След това можете да следвате съветите, изброени при лица с кръгла и овална форма от предходната част на статията и по-горе представената квадратна форма.

Знаменитости, носещи характернитеособености на лице с форма на триъгълник, са Мини Драйвер, Рене Зелеуегър. Смело взаимствайте идеи от техните визии – няма да сгрешите.

Ако не можете да определите типа си…

Възможно е да не успеете да определите формата на лицето си и да го категоризирате в някой от типовете, изброени в трите части на статията. В такъв случай, опитайте се да съберете малко информация за себе си. Намерете най-широката част на лицето, разгледайте внимателно контура на брадичката си и по какъв начин скулите се събират към нея. Линиите заострени ли са или заоблени, по-тясна или по-широка е спрямо цялото лице?

Ако най-широката част на лицето е по-ниско от средата му или брадичката ви е прекалено широка, носете къси, но обемни обици. Избягвайте колиета тип Нашийник. Ако брадичката ви е тясна, висящи обици биха били перфектното решение за вас, тъй като ще запълнят визуалната празнина между рамото и ухото.

Потърсете формата на лицето, брадичката, очите, веждите, носа, устата, ушите, наличието на трапчинки или лунички. Всички тези индивидуални черти могат да ви дадат идеи за елементи, които да използвате в дизайна на бижутата. Повтарянето на формата им в композицията на моделите може да бъде изключително ползотворен ход. Ако мотив от бижуто дублира контура на някоя лицева черта, но в по-разширени размери, визуално ще намали възприятието за самата нея. От друга страна, ако е по-фин и малък, елементите на лицето ще останат доминиращи и ще изпъкват. Това е така нареченият огледален ефект, с който можете да засилите чертите, които харесвате или да прикриете на тези, които не ви допадат.

Надяваме се, че и този път сме били полезни! Споделете с нас как вие намирате подходящите обици и колиета! Очакваме коментари по темата :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Езикът на бижутата. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*