10 добри начина да използваме силата на кристалите

Blog_17_w31-10-dobri-nachina-da-izpolzvame-silata-na-kristalite-615

Всички обожаваме полускъпоценните камъни! Някои предпочитат да ги превърнат в красиво и качествено бижу, други се наслаждават на техните естествени съвършени комбинации от цветове, а трети откриват в тях предпазващ и лекуващ талисман. Независимо от целта ни, без съмнение, те носят мощни частици заряд, лично усещане и силно символно значение. А в един от най-топлите месеци, желанието да се сдобием с пъстроцветен и смислен амулет, се засилва неимоверно…

Ето защо, този уикенд селектираните качествени и луксозни мъниста камъни от клас А+ са в компанията на любопитна и полезна статия. Заедно с Хедър Аскинос – страстен ценител на кристалите и практикуваща от години изкуството на лечение с кристалите, ще направим и ние своите първи стъпки в литотерапията и фънг шуй философията.

„1. Кой камък значи най-много за теб и защо?

Най-любимият ми, за момента, е шунгит. Много хора си мислят, че е молекулното чудо на 21-ви век, заради това че е съставен от фулерени – кухи сфери, сходни с графита, с уникални химически характеристики.

С приложението им в материалознанието, електрониката и нанотехнологиите, те са обект на активни изследвания. Твърди се, че неутрализират електро-магнитните полета, връщат тялото отново в баланс и дори пречистват водата. Това е един от първите изучавани кристали от научното общество, което аз самата смятам за невероятно!

 10-dobri-nachina-da-izpolzvame-silata-na-estestveni-minerali 10-dobri-nachina-da-izpolzvame-silata-na-poluskapotsennite-kamani

2. Кой е най-изненадващият камък, който си виждала?

Истински се възхищавам на нетоплинно третираните звездни рубини и звездни изумруди.  Те просто не са от този свят – напълно магични! Имената им се дължат на светлинен ефект, образуващ се по повърхността на камъните. Предизвикан от пресичането на няколко светлинни лъча в една точка, той наподобява звезда. Броят и ъгълът на пресичане на лъчите зависи от формата на обработка и структурата на камъка.

3. Кой е перфектният камък за лятото?

Според мен, това е кварцът, във всичките му разновидности, защото смятам, че да си кристално чист е новата супер сила. Те са леки, нежни, светли, свежи – точно такова трябва да е едно лято! :)

 10-dobri-nachina-da-izpolzvame-silata-na-kristali 10-dobri-nachina-da-lekuvame-kristali

4.  Има ли кристал, който ти не би препоръчала на другите?

Труден въпрос… Всеки има уникално изживяване с кристалите и почти никога опитът на двама не съвпада. Ето защо е трудно да се определи, как биха реагирали хората на определени кристали. За един човек, даден камък може да е много напрягащ, докато същият камък за друг да е успокояващ. Както с храната, всяко тяло има своите необходимости.

5. Какъв е твоят съвет към начинаещите в света на камъните?

Никога няма да направите грешка с камъните, които сте намислили да купите! Доверете се интуицията си, вие знаете от какво се нуждаете в настоящия момент. Ако сте привлечени от определени кристали, това означава, че вашата душа ви води и насочва. Ако сега започвате терапия или изучаване на камъните, стартирайте с първия избран от вас. Приемете го за свой приятел, работете с него в по-продължителен период от време и опознайте характера му, за да може умело да го съчетаете с още видове и да оформите нов „приятелски кръг”.

6. Можем ли да успокоим безпокойството, използвайки кристалите?

Всеки, който се бори с безпокойството, трябва да помисли върху това, как да използва камъните чрез допир. Изберете гладки и приятни на усещане форми, така че да можете да ги задържите в длан, в моментите, в които умът надделява и работи трескаво. Тези камъчета ще ви помогнат да се завърнете във вашето тяло. Аз лично обичам да използвам ахат синя дантела, селенит и аметист, за да облекча състоянията на тревожност и притеснение.

10-dobri-nachina-da-izpolzvame-silata-na-estestveni-kamani

7. Кой камък има най-забележителни свойства?

В моменти на хаос и несигурност, моят избор е селенит, защото ми помага да съм спокойна, балансирана и естествена. Обичам да мисля за него като за течна светлина.

8. Как използваш камъните, за да извлечеш напълно ползите от техните качества?

Да носиш колие с кварц близо до сърцето, винаги е добра отправна точка. Розовият кварц отваря и лекува сърцето. Лично аз държа, бижутата да съдържат възможно по-малко метални елементи, така че да запазя камъните в тяхната най-необработена и чиста форма.

9. Как използваш фънг шуй философията в твоя дом?

Всеки дом е различен, затова е трудно да дам определени инструкци. Въпреки това, добре е да вкараме в дома си розов кварц и аметист, защото те са много любящи и успокояващи камъни, изпълващи пространството с енергията си.

10-dobri-nachina-da-izpolzvame-silata-na-kristaliте

Едно нещо, което никога не бива да правите, е да поставите камък, който не харесвате. Давайте на кристалите си задачи, защото те искат да работят за вас. Необходимо е, обаче, да насочите енергията му към нещо, което дълбко желаете.

10.  Как зареждаш своите кристали?

Аз използвам микс от градински чай, бакаутово дърво, тамян, звуци и мантри, за да се уверя, че моите кристали ще бъдат чисти и заредени. Освен това, ги изваждам навън на слънчева или лунна светлина за поне 4 часа, за да могат да погълнат техните вибрации.“

Ако искате да откриете своя камък, заповядайте в нашия онлайн магазин за мъниста и идеи за бижута marabu.bg. Ще откриете богат каталог с камъни и полезни описания за техните свойства и въздействия. Разгледайте тук: http://marabu.bg/category/8/poluskapotsenni-kamani.html

Информация за публикацията почерпихме от интервю с Хедър Аскинос за Vogue.fr.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Разни. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*