4 начина да оптимизирате участието си в курсовете на Ателие Марабу

Blog_15_w39-chetiri-nachina-da-optimizirate-uchastieto-si-v-kursovete-na-atelie-marabuС всеки изминал урок в Ателие Марабу, оставаме очаровани от желанието и настроението, с които нашите ученици попиват непознатите техники. Любопитно  е, че всеки от тях приема тези срещи по различен начин – за някои, те са предизвикателство, в което смело се потапят, други влагат огромна доза търпение, а трети се стараят да вникнат в логиката на действията. Много хора записват допълнителни курсове,  чрез които да придобият различни умения, да повишат квалификацията си или просто, за да намерят интересно хоби и нови приятели.

В настоящия текст, съм обобщила наблюденията си и съм синтезирала четири ключови момента, така че да извлечете максимума от посещаваните уроци за изработка на бижута. Независимо каква е вашата цел, следвайте съветите ми, гарантираме, че прекараното в Ателие Марабу време ще бъде едновременно ползотворно и забавно.

1. Уверете се, че ще можете да виждате ясно всичко върху работната площ.

За да работите с лекота и бързина, особено в плетките със ситни мъниста, е изключително важно да виждате ясно. Ако е необходимо, носете очила, специални увеличаващи лупи или поставете допълнителна светлина до себе си. Не се притеснявайте от хората около вас – важно е да знаете и виждате какво правите, за да изпълнявате успешно техниката и модела в урока. В опита си, като преподавател в Ателие Марабу, съм усещала рязка промяна в уменията и сръчността, когато човек си създаде комфортна работна среда. Това се отнася и за подреденото разполагане на мънистата върху подложката. Не подценявайте този съвет, с времето ще оцените ефекта му.

Atelie_Marabu_portfolio_za_sofia_disha_2015

2. Съсредоточете се единствено върху своята подложка.

За да следите изкъсо последователността на урока, е необходимо да се съсредоточите единствено върху работата си. Това е особено релевантно по отношение на сложните плетки или капризната тел за моделиране. Стремейки се да настигнат по-бързите, някой курсисти следят техните движения, очаквате подсказване от тяхна страна, а това изобщо не е нужно. Не се притеснявайте – по време на урок винаги има хора, които действат по-бързо и такива, които изостават, заради по-изразена старателност и изпипване на модела. По-практичното решение е да се фокусирате върху своята подложка и да не се разсейвате с хората около вас, защото рискувате да повторите някоя тяхна грешка.

Важно е да вникнете в самата техника, да разберете логичната й последователност, нейната структура и тънкости, да намирате грешките си и да знаете как да ги поправяте. Отделете необходимото време в урока за усвояване на техниката, дори и да се наложи да довършвате модела вкъщи. Бъдете сигурни, че след това ще можете да я интерпретирате в свои собствени проекти. Случвало ни се е хора, които винаги са успявали да довършват бижутата си в студиото ни, след това да не помнят важни детайли от самата техника.

3. Материалите са от значение.

Потърсете ателиета с уроци, в които материалната база е добре осигурена – това включва инструменти, материали за работа и инструкции. Ако мястото, на което сте се записали, не предлага пълен набор от консумативи, винаги се интересувайте какви материали и инструменти ще използвате по време на урока, за да успеете да се сдобиете със същите. Сверявайте с преподавателя местата, на които можете да ги намерите. В някои случаи е важно да не допускате смесване на материали от различни производители, за да протича гладко и бързо работата ви и да не се получи разностилие в бижутата ви.

Докато придобивате умения и тепърва свиквате с материалите, може да си позволите използването и на по-нискокачествени такива. Това е в сила най-вече при моделиране с гъвкава телмемори телсутаж. Имайте предвид обаче, че всяко бижу в последствие може да бъде преработено и качествените материали от него, използвани многократно. За да сте сигурни в успешния резултат на вече усвоените техники и да виждате ясно собствения си напредък, не подценявайте качеството им. Често за чистото изпълнение и професионалния вид на моделите, допринасят именно материалите от по-висок клас.

4. Бъдете търпеливи със себе си, особено в началото.

Усвояването на нови знания и техники винаги е трудно. Много хора се смущават и притесняват, когато нещо не им се отдаде веднага. Ние в Ателие Марабу, обаче, вярваме, че с достатъчно желание всеки може да прави бижута. Първите часове са особено трудни, защото тогава калявате своето търпение, привиквате с материята. Отнасяйте се към себе си, така, както бихте се отнасяли с някой друг начинаещ. Бъдете сигурни, че с времето ще започнете да приемате следващите срещи с нови техники като предизвикателство, в което неминуемо ще искате да се включите.

Надявам се, че съм била полезна на момичетата, на които предстои да посетят някой от наближаващите уроци и мини-курсове в Ателие Марабу или вече са предприели решението да се запишат в първо ниво Приложна бижутерия:)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Ателие Марабу, Любопитно. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*