5 стъпки как да стегнем багажа си за европейско лято!

Blog_17_w34-kak-da-stegnem-bagaja-si-za-evropeisko-lyato

Подготовката за най-планираното и най-дълго чакано пътуване – лятната ваканция, може да е и много натоварващо. Искате да вземете с вас най-удобните и същевременно най-модерните си дрехи, да имате подходящите обувки за всеки тоалет, да добавите екипа за спорт и за финал – да не разполагате с най-тежкия куфар на света! Напразни старания, мисия невъзможна… може би, но все пак ви предстои почивка. Не се притеснявайте, възможно е да се подготвите по план и да направите всичко, както трябва. За да ви улесним, ще споделим няколко основни правила:

1. Изберете правилните обувки

Ако искате пътуването да бъде успешно и безпроблемно, най-важно е да подберете точните обувки. Лятото е горещо и изморяващо. В града, планината или на плажа – не е приятно да си с подпухнали и разранени крака. Удобни, изглеждащи добре маратонки са първото, което трябва да сложите в багажа. Добавете и чифт удобни кожени сандали, а пантофките, тип балеринки, са добър избор за разходка през деня и танци вечерта. Каквото и да сложите в багажа, най-важното е да не вземате със себе си нови обувки. Заемете се с разтъпкването им преди пътуването! Вярвайте, в противен случай ще остане траен спомен от ваканцията.

     446aeae8d5f492b7a86ee0045d89aa78 

2. Изберете  цветовете на дрехите си внимателно!

Когато пътувате, вземайте с вас едноцветни дрехи. Съчетаването е по-лесно и бихте могли с бижу или пъстър шал да освежите визията си. Ако все пак решите да разнообразите гардероба си, то добавете шарки, които да допълват основните цветове – карета или флорални мотиви.

 3.Не забравайте удобството

Според нас, най-важно е летните дрехи да се функционални – ще прекарвате дългия ден навън и ще искате не само да изглеждате добре, а и да ви е удобно. От какъв материал ще са изработени те, това е ключът към вашия комфорт. Избирайте естествени материи – памук, лен, коприна и стойте далеч от полиестера.

4. Подредете багажа си

Как да запазите дрехите си без гънки? Сгънете внимателно и ги подредете в куфара. Когато пристигнете, разопаковайте всичко и поставете на закачалка, за да се отпуснат. Ако сте на екскурзия и се налага често да сменяте хотела, не хвърляйте всичко в бързината, а се постарайте отново. Ще ви отнеме време, но си заслужава. Хитър трик е да сложите закачалката с дрехите в банята, докато вземате душ. Парата ще помогне на гънките да изчезнат. Също така, можете да опитате да навивате дрехите си на руло, вместо да ги подвивате.

5.Опаковайте по-малко

Вземете по-малко, отколкото мислите, че ще се нуждаете. Колкото и прецизни да сме, в повечето случаи носим едва 30% от дрехите, които сме взели със себе си. Вариант е да вземете по-малък куфар, който ще ограничи и количеството багаж :). Подбирайте блузи, ризи, панталони, които бихте могли да комбинирате. Добавяйте модни аксесоари и ефектни бижута, които да акцентират.

Усмихнато и ползотворно лято! :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*