6 малки съвета, за да украсите вашата коледна елха!

Blog_20_w47-6-malki-saveta-za-da-ukrasite-vashata-koledna-elha-615

Необичайна, трудна, изпълнена със загуби и неочаквани обрати, 2020 е към своя край. Време е да си създадем настроение вкъщи, да декорираме и най-важното – да украсим коледното дръвче, да създадем настроение и да се подготвим за една по-добра, здрава и щастлива нова година. Безспорният символ на празника е елхата – малка или с XXL размер, жива или изкуствена, класическа или авангардна… всички те заслужават подобаващо внимание :) Може би, някои вече са приключили с тази мисия, но за всички, които тепърва се заемат с коледната украса, няколко полезни съвета.

  1. Планирайте да отделите време за украса на коледното дръвче.

Размерът и видът на елхата не е от значение, когато става въпрос за украсата и. Целта ни е да се сдобием с хармонично и красиво коледно дръвче. Трябва  предварително добре да обмислим как ще изглежда, да го „погледнем” от всички страни, да си го представим в завършен вариант, а  след това – свещички, топки, гирлянди, ангелчета.

3

  1. Изберете си тема.

Любителите на Коледа знаят колко лесно може да се залитне  по „твърде сладки“ декорации. В крайна сметка, закачливи северни еленчета и снежни човеци висят до абстрактни снежни топки и класически стъклени играчки. Накратко, комбинацията е лоша, а елхата ни на нищо не прилича. За да избегнем този ефект, ние трябва да останем фокусирани и да следим за единство от цветове, стил и атмосфера, които могат да се използват и на празничната трапеза и в останалата част от декора на къщата.

2

  1. Изберете до три цвята.

Коледа е радост, благодарност, празник! Коледното дръвче отразява нашата емоция, но това не е причина да изглежда като клоун. За вас не е достатъчно към зеленото да добавите само червено, искате да сте оригинални?  Няма проблем ! Но в декорацията, както в модата, не смесваме повече от три цвята едновременно. Следователно – изберете ги като допълващи или в един и същи тон, за да имате ефектен  и елегантен резултат.

4

  1. Инвестирайте в светлина.

За да имате ярко коледно дърво, създаващо вълшебна атмасфера в дома, то тогава не трябва да пренебрегваме светещите гирлянди и лампички. Светлината – искряща, мека или оформена във фигура, изключително важно е да сте обмислили предварително нейното позициониране.

5

  1. Следете за баланс.

Ще повторим отново девизът: хармония. Отделили сме време и не бързаме стремглаво. Като медитация, редим умело и балансирано. Редуваме играчки с различни цветове и гирлянди, за да ги разпределим равномерно върху клоните на дървото.

1

  1. Мислете на 360°.

Дори нашето дърво да е залепено за стена или в ъгъл, не забравяме да го украсим изцяло. По този начин то ще изглежда още по-величествено! :)

Ще се радваме да споделите и вашите идеи в коментар! Весели празници, приятели! :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*