Есенни багри и настроение с „На горния рафт“ и Tulips Jewelry Design!

na-gornia-raft-predstavia

Ще започнем деня с един нов за базара ни автор. Нейната марка е само на две години, старателна, подготвена, отдадена,  с всяка стъпка трупа опит и гради име. Смята, че всяко бижу е послание и се старае то да носи градивна енергия, да предизвиква усмивка. Щастливи сме да ви запознаем със Светлана Кръстева и Tulips Jewelry Design!

  1. Представи се :)

Създадох Tulips преди две години, водена от желанието да представя моя прочит на ювелирното изкуство.  Бижутата са мощен инструмент, който може да синтезира мисли, да изпраща послания, да говори без думи. Истински ценните бижута са тези, които надживяват времето си и се превръщат в парадигма, блещукаща на безименния пръст. Организирам бижутата си в концептуални колекции, вдъхновени от различни мотиви, истории, легенди. Вярвам, че вложеният замисъл е добавена стойност, която вълнува хората и превръща бижутерството в изкуство. Повече за колекциите и техните историите ще споделя на 1 и 2 октомври, при нашата среща :)

1

  1. Кога усети, че творчеството е твоето призвание?

Не мога да определя с точност. Творчеството някак си, винаги тихо се е прокрадвало в живота ми и колкото и да се опитвам да си наложа да се държа сериозно и да стоя в рамка, просто не ми се получава в дългосрочен план :)

  1. Кой е любимият ти материал, с който твориш?

Категорично предпочитам работата със сребро заради многобройните качества, които притежава този метал. Искам хората да знаят, че среброто е приятел на здравето, че във всеки един момент сребърното бижу може да се полира и да изглежда като току що излязло от магазина, но също така да остарее красиво и да остане сантиментален спомен за поколенията. Дълго мога да говоря за потенциала на този метал. Освен това е съвместим с моята зодия (Риби), така че се сработваме отлично.

5

4

  1. Къде намираш вдъхновение?

В изкуството. Във всичките му форми. Да разбираш едно изкуство, означава да си  отворен за неговото влияние и да си готов то да те променя и да те обогатява. Изкуството облагородява ума и душата, събужда съзидателния импулс у човека. Литература, музика, визуални изкуства и всичко около нас, в което е вложена идея и въображение, може да ме вдъхнови. Колкото повече, толкова повече:)

  1. Какво те кара да се усмихваш :) , позитивен човек ли си?

Бих казала за себе си, че съм усмихнат човек. Което не означава непременно, че съм позитивен човек :) Това могат да кажат само хора, които общуват с мен. Ако след като се видим се чувстват заредени и им е леко на душата, значи Да :)

  1. Какво те прави щастлив?

Щастието е решение, вътрешна нагласа и въпрос на гледна точка. В зависимост от момента, различни неща могат да ме направят щастлива.

2

  1. Влияеш ли се от модните тенденции или бижутата са твоят начин да изразиш себе си и естетиката,която те води?

Този въпрос ми напомня на фразата на Коко Шанел „I don’t do fashion, I am Fashion“. Много пъти съм размишлявала какво означава това. Моето разбиране е, че има два типа хора – тези, които създават модата и тези, които я следват. Когато си творец, е опасно да следваш, защото рискуваш да се обезличиш. От друга страна, ако приемем, че модата е изкуство, значи да – влияя се от нея. Обаче добавям и много от мен, от моята естетика, и пречупвам тенденциите през моята призма.

  1. Как виждаш бъдещето си?

Знам ли :) ?  Ако го виждам, няма да е интересно. Пожелавам си здраве и шанс. С тези инструменти каквото мога, това ще си изкова.

  1. Какво да очакваме от теб „На горния рафт„?

В момента работя върху създаването на есенна лимитирана колекция бижута с турмалин. Отново съчетавам различни техники, но този път ще добавя и нещо, което не съм показвала до сега и искрено се надявам ви докосне. Давам жокер, ще има зелено:) . Освен това ще обявя и специални цени на последни модели от някои от най-харесваните колекции до сега.

3

Ще има неустоими предложения, обещано е! Подготвяме се за есенна среща, обагрена с цветове, слънчеви лъчи, много усмивки, настроение и красотата на ръчно изработените бижута. Заповядайте на 1 и 2 октомври 2022 година в градината зад Националната библиотека!

До скоро :)

 

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*