Есенни багри и настроение с „На горния рафт“ и Yashi Jewelry!

na-gornia-raft-predstavia
В традиция се превърна, част от „На горния рафт“ базар за ръчно изработени бижута и аксесоари да бъде Йоана Данова. Запечатали в себе си частица от далечни, екзотични места, провокиращи желание за приключения, пътешествия и мечти, бижутата с марка Yashi Jewelry няма да ви оставят безразлични. Сладкодумната, открита, с чувство за хумор авторка, ще ви очаква с нетърпение, а увлекателният и разказ ще ви задържи за дълго пред щанда :)

  1. Представи се :) . Какво трябва да знаем за теб и марката бижута, които изработваш?

Името ми е Йоана, по прякор Йоли, а името на бранда ми e Yashi Jewelry. В превод от езика хауса „yashi“ означава „пясък“ и именно това е основната съставка на бижутата, които изработвам. С пясъци от плажове, пустини, от реки и езера, от ждрела, каньони и планински пътеки колекцията ми от пясъци има над 160 дестинации от 55 държави, разпръснати на 6 континента /от седмия нямам по разбираеми причини :)

5

  1. Кога усети, че творчеството е твоето призвание?

От дете си падах по пипкавите работи и майсторенето и много обичах да създавам неща с ръцете си. Някак, колкото по-пипкаво беше за създаване, толкова повече ми допадаше самия процес на изработване и бързо стигнах до едно от най-пипкавите занимания – да бъдеш бижутер. Приемам себе си не толкова като творец, работещ със замах, а по скоро като леко див и любопитен учен с прекалено силно изразено „я, да видим какво ще стане?“ настроение.

4

3

  1. Къде намираш вдъхновение?

Във всичко – ерата, в която живеем, ни позволява да се свържем с всяка една точка на света, а той е невероятно шарен и пълен с вдъхновения. Фентъзи книгите също са мощен стимулант за въображението и оттам често изскачат луди идеи.

  1. Какво те кара да се усмихваш :) , позитивен човек ли си?

Много неща ме карат да се усмихвам. Обичам природата и всичко свързано с нея ме кара да се усмихвам – дърветата, слънчевите лъчи, цъфналите храсти и цветчета, дай ми куче или котка и лицето ми ще се разполови. Определено смятам себе си за позитивен човек и винаги гледам през розови очила.

2

  1. Какво те прави щастлив?

Имам си едно любимо малко и специфично щастие – първите секунди след като приключа работа по чисто ново бижу и го видя за първи път. Само няколко са, много кратко събитие на фона на целия процес на изработка, но определено си заслужават.

  1. Влияеш ли се от модните тенденции или бижутата са твоят начин да
    изразиш себе си и естетиката,която те води?

Разглеждам с интерес модните тенденции за всеки сезон, но никога не изневерявам на себе си и винаги пречупвам нещата през моята призма.

  1. Какво да очакваме от теб „На горния рафт„?

Очаквайте плаж, нови дестинации и нова визия :)

1

На 1 и 2 октомври, в градината зад Националната библиотека, заповядайте да се запознаете с Йоана и още над 40 талантливи автора!
Очакваме ви!

 

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*