Творците споделят: Гергана Григорова от Fleur de fil – handmade jewellry

tvortsite-spodelyat-fleur-de-fil-1

Беше ни много приятно да прочетем интервюто с Герагана Григорова от Fleur de fil – handmade jewellry. Тя е прекарала дните на изолация по малко по-различен начин от авторите досега. Имала е възможност да живее далеч от шума на големия град, да преосмисли приоритетите си, да намери вдъхновение и да започне нова колекция… Която ние нямаме търпение да видим. :)

  1. Как се чувстваш? Животът на творците е доста динамичен, как ти повлия оставането вкъщи?

Чувствам се добре! Като цяло, колкото и странно да звучи, за мен тази изолация беше полезна. В последно време животът ми се беше превърнал в един влак стрела. Препусках на бързи обороти между ателието, ангажиментите с децата, домашната работа и честно казано усещах, че имам нужда от глътка въздух. Когато научих за извънредното положение, решихме с моето семейство да напуснем София. От няколко години си мечтаем за нов ритъм на живот, далеч от шума и забързаното ежедневие на големия град. И така… Събрахме багажа и заминахме на село в къщата на моята баба. Никога не съм си представяла, че това място ще бъде, макар и временно, мой дом, но ето че се случи.

tvortsite-spodelyat-fleur-de-fil-2

Прекарахме два месеца там и преоткрих себе си. Имах време да садя цветя, да направя зеленчукова градина, нещо, което никога не бях правила до сега. Дворът ни се превърна в едно уютно и облагородено място. Научих се на много неща, свързани с природата. Хареса ми да живея в малък град, има невероятен чар в това. Животът наистина върви по-бавно… Уникално е усещането да не следиш часовника постоянно. Вярно е, че и периодът беше такъв и сякаш целият свят си даде глътка въздух… Имах моменти на паника в началото, как ще се справим финансово, как ще продължи животът ни за напред, но се убедих, че човек може да се справя и с по-малко средства. Трудните моменти ни събарят, но после идва невероятният момент на мобилизиране да се справиш, да дадеш всичко от себе си, за да успееш.

tvortsite-spodelyat-fleur-de-fil-3

  1. Какво ти липсва най-много?

Ако трябва да се замисля какво ми липсва…. Може би срещите с приятели, събиранията с близки и пътуванията. Изложенията също са едно от нещата, които чакам с нетърпение. Срещата с другите автори, част от които са ми близки приятели, личният контакт с клиенти и мотивацията да работиш стремглаво, за да представиш нови модели… Но от друга страна, ако не беше наложена тази дистанция, никога нямаше сама да си дам почивка…

tvortsite-spodelyat-fleur-de-fil-5

  1. Кои са предимствата в тази ситуация за теб? Успя ли да извлечеш положителни страни?

Време само за мен и семейството ми, време, в което да приготвя вкусни кулинарни изненади за децата, без да бързам, без да следя срокове за поръчки и да ставам преди изгрев слънце, за да мога да работя.

  1. За един творец от огромно значение е вдъхновението. Къде го намираш сега?

Имаше период, в който бях парализирана от случващото се, уплаших се. Постоянното съобщаване за развитието на пандемията в световен мащаб ме блокира и признавам си, че в началото се стреснах. Нямах никакво творческо вдъхновение, по-скоро преосмислях живота си и това как ще се развие той за напред. Но когато се появиха първите цветя в градината ни на село, се усмихнах и си казах, че животът е твърде кратък, за да продължавам да стоя и да чакам нещо да се случи и така малко по малко нещата се промениха. Отново работя. Вярно, че не съм толкова натоварена, както преди, но това не ме притеснява, сега отделям повече време на всяка поръчка и се научих да не бързам. Вдъхнових се много от пеперудите, тук в провинцията. Видях толкова красиви и пъстри екземпляри, че започнах работа по една нова колекция „Пеперудени крила“. Засега новите модели още са в процес на подготовка, но мисля, че скоро ще имам готовност да ги представя.

tvortsite-spodelyat-fleur-de-fil-4

  1. Каква е твоята лична социална кауза?

Ако говорим за социална кауза, мисля, че за всеки от нас това време имаше и своите плюсове. Вярно е, че много хора загубиха работата си и се принудихме да живеем дистанционно, но вярвам в поговорката, че „Преди изгрева е най-тъмно“… Колкото и трудно да ми е било понякога, знам, че няма да е все така. Слънцето винаги изгрява и идва нов ден!

Бижутата на Гери са невероятни! Толкова зашеметяващи, нежни, фини, а толкова мънички… Ако искате да я поздравите или да се сдобиете с нещо, изработено от нея, пишете и на личната и страница, тук: Fleur de fil – handmade jewellry

Сподели:
Тази статия е публикувана в Предизвикателства и конкурси, Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*