Хей ръчички, хей ги две или колко важно е творчеството за едно дете!

Blog_19_02-hei-rachichki-hei-gi-dve-kolko-vajno-e-tvorchestvoto-615

„Въображението е по-важно от знанието, тъй като знанието е ограничено. Въображението обхваща всичко по света, стимулира прогреса и е източник на неговата еволюция.“

Айнщайн

В края на седмицата е планиран първият от доста време урок за деца в Ателие Марабу. Щастливи сме отново да посрещнем при нас малките ни приятели! Работата с тях винаги е зареждаща и вдъхновяваща.

Темата на урока, който сме подготвили е „Моделиране с гъвкава тел”. Да се работи с тел е изключително приятно, моделите, които се получават са невероятни, а и дава свободата всеки да вложи част от себе си. Предстоящата среща и идеята за обучението ни накараха да се поразровим и да потърсим материали за ползата от творческите занимания и как те развиват мисленето ни.

50995044_10155990393168302_1032139881712713728_n

Смята се,  че всеки човек има потенциала да бъде творец и това не се свежда само до занимаването с традиционно изкуство, но този потенциал трябва да бъде развиван.

Безспорно най-„креативната“ възраст е детството. При малчуганите липсва знание за голяма част от нещата, липсва опит, липсва и ограничение на въображението. Те са свободни да генерират идеи и да ги осъществяват.

Не е от вчера и твърдението, че занимаването с изкуство подобрява концентрацията, постоянството, както и желанието за учене. Затова, нашият урок ще е едно предизвикателство за тях. Какво сме подготвили:  Като начало ще изберат цвета на телта, с която ще творят. Заедно ще изработим елементи по предварително подготвени модели, но ще им дадем възможност и сами да създадат такива, а в края ще решат, какво да е тяхното приложение! Готови сме да им се доверим! Вярваме в техните възможности и заедно ще намерим ефективни решения на идеите им :).

DPP_0027

Знаем, че за да разбереш дали нещо е възможно, трябва да си опитал да го направиш, знаем и, че трябва да вярваш в себе си, за да постигаш резултати!

Ползите от времето, отделено за развитие на креативното мислене са много. Не е за пренебрегване и факта, че то стимулира любознателността, подобрява самочувствието и  може би най-важното – учи децата да мислят независимо и свободно, да търсят ефективни решения на проблемите, с които се сблъскват.

Untitled-2

Нека прекараме времето в събота заедно, с творчество! Нека забравим за компютъра, електронните игри и филмите! Каним ви на среща – събота, 26 януари.

ЗА ЗАПИСВАНЕ: http://ateliemarabu.com/lesson/modelirane-s-tel-za-detsa

*Урокът е предвиден за деца на възраст между 8 и 12 години, но ако Вашето детенце е извън тази граница, не се колебайте да се свържете с нас на телeфон +359 887 663 363 или в имейл marabu@marabu.bg, за да обсъдим евентуалното му участие :) 

Сподели:
Тази статия е публикувана в Ателие Марабу. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*