Как да започнеш бизнес с ръчно изработени бижута в 10 стъпки?

Blog_21_w45-kak-da-zapochnesh-biznes-s-rachno-izraboteni-bijuta-v-10-stapki-615

Да започнеш бизнес е истинско приключение. Трудности винаги има, изправяме се пред предизвикателства, понякога е обезсърчително. Но, ако си креативен и искаш да се наслаждаваш на работата си, ако искаш да печелиш, правейки това, което обичаш, ако търсиш баланс между работа и живот, ако мечтаеш… То, повярвай в себе си и постави началото! А ние ще се опитаме да ти помогнем с 10 стъпки за започване на бизнес с изработка на бижута.

  1. Започнете с публикации в социалните медии още от първия ден.

Изграждайте аудиторията си, не чакайте да сте готови на 100%. Споделяйки вълненията си, притесненията си и творческия процес, вие ще изградите общност около себе си, която ще ви следва. Макар и виртуално, хората ще опознават човека зад марката.

  1. Изберете име, основно лого, цветове на марката и се заявете пред света. :)

Най-вероятно ще откриете недостатъци, няма да се получи идеално, но в рамките на първата година ще имате възможност да опознавате клиентите си и да направите необходимите промени.

  1. След като създадете първите си бижута, започнете да продавате.

Нека първите ви клиенти бъдат членове на семейството и приятели. Ако сте част от общност или сте посещавали обучения, споделете с тях направеното и използвайте създадените контакти. Не чакайте, докато станете достатъчно добри. Винаги може повече, но започнете най-напред от нивото, на което сте. Продавайте това, което можете и успоредно се развивайте стъпка по стъпка. В най-лошия случай, това ще бъде опит, от който ще се учите!

  1. За продажба, в началото, използвайте социалните мрежи или си отворете магазин в Etsy.

Уебсайтовете са дългосрочна цел, но когато бизнесът е все още нов, стартиращ, най-важно е да започнете от някъде. Ако все още се колебаете, сега е моментът! Наближава Коледа и няма по-добро време за продажба. Организирайте свой магазин във Фейсбук, Инстаграм или защо не Етси!

  1. Вложете цялото си умение и направете възможно най-добрите снимки на работата си.

Вашите снимки са вашият маркетингов инструмент номер едно, така че отделете време за тях. В дългосрочен план, може би ще потърсите професионалист, но дотогава използвайте естествената дневна светлина и направете най-добрите снимки, на които сте способни. От опит споделяме, че е важно бижутата да са заснети и с модел, за да може хората по-лесно да преценят как стоят и колко едри са те.

  1. Инвестирайте в обучението си.

Въпреки че поставяме тази стъпка по-назад в списъка, смятаме, че тя е от основно значение. Предвидете средства, които да вложите в качествени инструменти и обучение. Инвестирайте, както в обучение за изработка на бижута, така и в бизнес обучение. Това ще ви спести време, разходи и стрес и ще ви помогне да постигнете целите си. И със сигурност ще са най-добре вложените пари :) Изучаването на нови умения е от съществено значение, когато управлявате собствен бизнес. Те са ключът към оцеляването и растежа ви.

Между другото … В края на месец октомври, в Ателие Марабу предстои Интензивен курс за бижута: есенна магия за творчество. Знания с висока стойност, работа с качествени материали, лично отношение, полезни познанства и добри приятелства, всичко това можете да получите в нашето училище.

149908283_10157859774393302_277534225760002667_n

         7. Поставяйте си по една цел на ден.

Не се претоварвайте, изпълнявайте по една нова цел на ден и нека тя да е малка, така че да не се притискате прекалено много. Управлението на бизнес е маратон, а не спринт, така че вземете го бавно и стабилно. Ще бъдете изумени колко далеч ще стигнете само за една година.

  1. Присъединете се към членство в подходящи групи, участвайте в хендмейд базари и срещи.

Бъдете част от общност с творци-съмишленици, бижутери, които ще ви подкрепят. Разговоряйте с хора със същите цели, споделяйте с тях опит и не се притеснявайте да търсите съвет. В нашето ателие, по време на уроците ни, точно това сме забелязали. Често момичетата се сдружават, водени от общи мечти и стремежи. И впоследствие продължават да поддържат връзка и да обменят полезна информация.
Също така, участията в базари или дори само посещението им, са важна част от развитието ви. Нищо не заменя срещата на живо, контактът с други автори, обратната връзка с клиента. Попадайки на различни места, ще трябва да се научите да отсявате информацията и да откриете своето местенце.

  1. Бъдете спокоен.

„Рим не е построен за един ден.“ Имайте предвид, че успехът не се случва за една нощ! Изграждането на бизнес от нулата изисква време, търпение и постоянство. Ще успеете, няма да бъде лесно, ще има дни, в които ще се нуждаете от почивка и това не е престъпление. Важно е да проходите и да правите малките неуверени стъпки, които ще поставят началото.

  1. Насладете се на пътуването – заслужавате да правите това, което обичате.

Вярваме в това на 100%! Важно е да създаваме своя бизнес с истинска любов към това, което правим. Никога не забравяйте да се наслаждавате на всеки ден и на привилегията да създавате и да управлявате този малък и прекрасен бизнес. Бъдете себе си, създайте си свои собствени правила и се придържайте към тях. :)

Как започнахте вие? Споделете ни в коментар вашите изживявания и съвети за по-бързо развитие!

Сподели:
Тази статия е публикувана в Моето хоби ООД. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*