Как се роди идеята за marabu.bg? Разговаряме с Владислава Предова-Стайкова

Blog_21_w05-kak-se-rodi-ideiata-za-marabu-bg-vladislava-predova-staikova-615

На 1 февруари marabu.bg навършва своите 11 години! Погледнато отстрани, това е много време, но когато си вътре в творческата вихрушка, то минава някак неусетно… Празничният ден ни провокира да разкажем за това как започна всичко, за една сбъдната момичешка мечта, за едно съвсем осъзнато решение… :)

Днес разговаряме с Владислава Предова-Стайкова – създател на най-големия онлайн магазин за мъниста и аксесоари за бижута marabu.bg. Тя е от тези щастливи хора, на които не се налага да работят, защото са имали шанса и смелостта да превърнат хобито си в професия.

DSCN3057

След бакалавърската степен по „Маркетинг и Реклама“ в НБУ и магистратура „Връзки с обществеността” в СУ, тя прави успешна кариера в няколко международни компании. Успоредно с прагматичните решения в живота си, не спира да експериментира в различни крафт начинания, докато през 2000-та година, на прага на новото хилядолетие, дръзва да опита с изработка на бижута и открива за себе си ново изразно средство, което напълно удовлетворява творческите и търсения. Трупа знания, умения, опит и придобива необходимата квалификация в най-добрия британски тренинг център London Jewellery School. Така, през февруари 2010 година, с много труд и още повече любов, тя стартира онлайн магазина Marabu.bg.

уроци за бижута

Влади обича да разказва за работата си, да споделя опит и мнение, но винаги е отклонявала опитите ни да направим интервю с нея. Този път не можа да се скрие и разказа накратко как е започнало всичко.

  1. Имаше ли страх от риска, който поемаш? Какви бяха очакванията?

Да, имала съм притеснения, предвид факта, че влагам всичките си лични средства към този момент. Преди да взема това решение, отделих повече от 6 месеца, за да направя проучване на онлайн търговията и да науча всичко необходимо за материалите, които смятах да предлагам в магазина.  Тази подготовка ми даваше нужната увереност.

Picture 383

  1. Трудно ли беше стартирането на онлайн магазин и какви бяха проблемите в началото?

Бях наясно, че трябва да се посветя на този проект изцяло и нямах илюзията, че това ще стане с по-малко от 18-20 часа работа на ден, поне през първата година.

Поставих високи стандарти, които за моя радост и настоящият екип на сайта припозна и поддържа до днес. Всички материали в marabu.bg са внимателно подбрани и лично тествани, преди за станат част от каталога.

dav

  1. Помните ли първите клиенти на магазина?

Помня първите си клиенти, разбира се, и с голяма част от тях през годините станахме приятели.

Обслужването на клиентите е друг стандарт, който marabu.bg наложи. Винаги с много внимание, лично отношение, целящо да определи всяка потребност, да изчисти всяко едно притеснение или колебание.

Picture 452

Какъв е извода, скъпи приятели ? За да реализираме мечтите си, трябва да имаме знания, ясни цели, да сме уверени в себе си и да действаме :) Дни като този са повод за равносметка и поглед назад. Те ни вдъхновяват и мотивират още по-силно, карат ни да си поставим цел – да работим усърдно, за да удоволетворим вашите желания и търсения. Очаквайте от нас нови идеи, атрактивни материали и уроци за работа с тях.

До нови срещи, приятели! :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Ателие Марабу, Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*