Любимите перли: класика от кориците на Вог Париж

Blog_16_w42-liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-615

Ослепителни, нежни, привлекателни, вълшебни, мистични – малко са думите, с които да опишем перлите, така любими на Коко Шанел и влезли трайно в бижутерийните кутии на стилните парижанки. Харесвани и почитани от дълбока древност, те са предпочитано бижу от момичета на различна възраст и с разнообразен стил. От редакцията на Вог Париж смело импровизират с тях в неподозирани комбинации и визии и можем да кажем, че не грешат… :)

Бели естествени перли – вечната класика

   liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-1 liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-2

През 80-те години, от кориците на модното списание, загадъчно и женствено поглеждат Брук Шийлдс, Рене Симонсен, Бет Руперт. Тук визията е типично класическа с колиета от едри естествени перли с неправилна форма или обемен наниз с по-малки мъниста и задължителен проблясващ акцент. В обиците ще забележите елегантни издължени японски перли.

Мистична визия с черни перли

    liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-3 liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-4 liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-5

Мерил Стрийп се снима за Вог през 1989г. Нейната естествена красота и женска сила „прозира“ в семпла визия. Акцент са обемни обици, чийто класически дизайн все още е много модерен и днес. Последната снимка е направена през 2007 г. за изданието „Златни правила“. Тук визията е разчупена и мистична, постигната с черни едри перли и ефектни елементи от летящи прилепчета.

Градски шик – перли и метал?

    liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-6 liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-7 liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-8

От 2009 г. до 2011г. експериментите в парижкото списание са смели и провокативни. Интересни са комбинациите от перли и метални верижки. От по-семплите решения полъхва изтънчения и делови стил на „работещо“ момиче, омекотен от женствени панделки и ефирни материи. В другата крайност са визии, съчетаващи множество нанизи от големи перли, тежки синджири, флорални метални или пластмасови елементи в дизайна на бижутата или аксесоарите.

    liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-9 liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-10ю

Тук се вписва и освободената момичешка линия. Перли с карирана риза, обемни обици и гривна, съчетани с дантела – защо не? Стоят толкова различно, небрежно и много привлекателно.

    liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-12 liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-13

Екзотика в действие

    liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-14 liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-15

2014 година предоставя разнолики стилове. Първата фотография е малко ретро, но доста модно и интересно решение. Перлите са класически избор за коктейлно бижу – присъстват в дизайна на обемните пръстени, обиците с пискюли и закачливото колие с панделка. Етно магията не пропуска и фотосесиите на Вог. Съчетанията с полускъпоценни камъни от ахат, перли, обемни метални гривни и животински принт е ново и интересно. Постига се екзотична мистика и загадъчна женственост.

Смело момиче

    liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-16 liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-19

Още делова визия, от която прозира типичната женска решителност и интуиция. Перлите са интересен фокусен елемент, поставени върху ризи с огромни яки, вратовръзки и сака. Нетрадиционно е съчетанието с текстилни флорални аксесоари и чешки мъниста.

Парти и ежедневие или ежедневно парти :)

     liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-17 liubimite-perli-klasika-ot-koritsite-na-vogue-paris-18

Кой каза, че не можем да носим перли на парти или в ежедневието? :) Нетрадиционно е съчетанието с кожа, и при това с червена кожа, сребърни и златни бляскави компоненти и силен грим. Множество ситни перли в наниз или обици са нежно допълнение към изчистена визия с памучна риза и деним – толкова семпла и женствена линия!

Надяваме се, че са ви дошли много идеи за вашия стил. А ако желаете да научите повече за перлите, разровете се в нашия архив и публикацията Под лупа – перли.

Информация и снимки почерпихме от тук: Pearls in Vogue Paris

До нови срещи в блога на marabu.bg! :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*