„На горния рафт“ попита Дръвкулки

dravkulki-bazar-za-rachno-izraboteni-bijuta-na-gornia-raft-6На ред е Стефана и както сама се определя – дизайнер и майстор на Дръвкулки. Завършила Художествената Академия в София със специалност – рекламен дизайн, тя работи предимно с шперплат и обича да предизвиква усмивки по време на презентацията на своите творения, а и след това.

Вижте как отговори на въпросите ни Стефана:

1.КАК ЗАПОЧНА ВСИЧКО И СМЕЛО РЕШЕНИЕ ЛИ Е ДА ПРАВИШ БИЖУТА?

Всичко започна средата на 2014 г., не помня вече точно как, но помня, че бях провокирана от острата нужда да релаксирам след работа с някакво странично занимание. След един мощен burnout зад гърба си и един задаващ се с пълна пара…на шега или не се роди първият пръстен, който кацна на ръката ми.

dravkulki-bazar-za-rachno-izraboteni-bijuta-na-gornia-raft-4

Не знам дали е смело решение да правиш бижута, но знам, че и за миг не съжалявам.

И друг път съм го споделяла и казвала, че появата на нов живот прави чудеса в една майка. Вдъхновява, дава сили. Аз придобих една решителност, която беше някъде дълбоко скрита в мен преди това. Преди появата на втория ми син и за да не ме настигне втори burnout, без много драми напуснах работа. Така поех в ръцете си цялата сладост и трудност на свободата.

dravkulki-bazar-za-rachno-izraboteni-bijuta-na-gornia-raft-1

2. КОЕ ТЕ ПРИВЛЕЧЕ КЪМ МАТЕРИАЛИТЕ, С КОИТО РАБОТИШ?

Това, че направих първото си творение с този материал беше чиста случайност, но пък точен избор според мен :) Хареса ми още в началото и си станахме приятели. Дървото дава един уют според мен и носи в себе си топлина и естествено усещане за природа.

dravkulki-bazar-za-rachno-izraboteni-bijuta-na-gornia-raft-3

3. КОЕ ТЕ ВДЪХНОВЯВА?

Вдъхновявам се от всичко и най-малко от бижута и аксесоари :) Вдъхновение може да е всичко. На мен ми трябва много малко. Признавам, че когато остана на спокойствие и сама със себе си е най-ползотворно, но за съжаление ми се случва много рядко.

dravkulki-bazar-za-rachno-izraboteni-bijuta-na-gornia-raft-5

Когато ми хрумне идея гледам възможно най-бързо да я реализирам. Не трябва да се загърбват идеите и да се чака удобен момент. Седмица задържи ли се една идея в главата ми и ме интригува все още, значи си заслужава експеримента.

dravkulki-bazar-za-rachno-izraboteni-bijuta-na-gornia-raft-2

4. КОЙ ЕТАП ОТ ТВОРЧЕСКИЯ ПРОЦЕС Е НАЙ-ТРУДЕН ЗА ТЕБ?

Няма такъв етап. Обичам да измислям нови неща, да творя, обичам да работя с ръцете си и да довършвам нещата до край. За мен детайлите са от изключително значение. Както се казва – Дяволът е скрит в детайлите! :)

Очакваме срещата ни със Стефана с нетърпение! До 20 и 21 Април, На горния рафт!

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*