„На горния рафт“ попита Ася Петрова

asia-petrova-jewelry-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-5Следва интервюто на една млада дама, която познаваме от двете и предишни участия в базар за ръчно изработени бижута и аксесоари „На горния рафт„. Отговорна, внимателна, леко притеснена, тя умее винаги да изненада с разнопосочни търсения и идеи. Попитахме Ася Петрова и марката за бижута Asia Petrova Jewelry. Въпросите ни провокираха философски разсъждения :), но и ни помогнаха да научим повече за нея.

Как започна всичко и смело решение ли е да правиш бижута?

Започнах да правя бижута за себе си. Винаги съм обичала изкуството, но наистина всичко започна с чифт обеци. Според мен е смело решение да правиш това, което обичаш при сегашните условия в страната, независимо какво е то. За мен като човек, беше необходимо да бъда смела, за да се пречупя и започна да представям себе си и бижутата си.

asia-petrova-jewelry-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-4

Кое те привлече към материалите, с които работиш?

Работя с метал и необработени кристали. Харесва ми съпротивлението, което тези материали оказват, на всеки който се опитва да ги „опитоми“. Смятам, че тази борба изгражда специфичния почерк на всеки автор.

asia-petrova-jewelry-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-1

Кое те вдъхновява?

Вдъхновението е импулс, който се заражда в нас и негова муза сме самите ние. Умението ни да откриваме красотата в малките неща. В някои от колекциите ми преобладават природни елементи и форми, в други геометрията на градската среда. Човек може да бъде провокиран от толкова много и различни неща, просто не трябва да спира да гледа.

asia-petrova-jewelry-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-3

Кой етап от творческия процес е най-труден за теб?

Предполагам, че няма труден и лесен процес – всяка стъпка е много важна и отговорна. Стремя се да обуздая желанието си да видя завършени бижутата или дизайните, по които работя. Изкуството е съчетание от ум и сърце и намирам за трудно понякога да бъде открит баланса между тях.

asia-petrova-jewelry-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-2

Подготвяш ли специална колекция за базара?

Иска ми се да мога да включа творческите си процеси с бутон и да кажа, че мога да подготвя колекция за всяко едно свое участие. Истината е, че все пак пролетта беше плодотворна за мен и ще мога да покажа първата част от една напълно нова колекция – „Космос“. Основната тема при нея е светлината и начинът, по който тя си взаимодейства с материята и изгражда цветовете. 

Заповядайте! Остават по-малко от три седмици до Базар за бижута и аксесоари На горния рафт. Гарантираме, че ще намерите точното бижу за вашата пролетно-лятна визия :)

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*