„На горния рафт“ попита Fleur de fil

fleur-de-fil-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-1И тази година, в двата дни на четвъртото издание на специализирания базар за ръчно изработени бижута и аксесоари „На горния рафт“ ще имаме възможност да се срещнем с Гергана Григорова и марката Fleur de fil. Фини и неподправени, красивите цветя, получени след комбиниране на гъвкава тел и смола, имат своите стотици почитатели.

Вижте какво сподели в интервюто ни авторката:

1. Как започна всичко и смело решение ли е да правиш бижута?

Всичко започна преди повече от десет години. Тогава нямах никаква представа, че страстта ми към бижутата, ще се превърне в моя професия. Обожавам бижута и тогава си купувах много. Един ден, в кутия с инструменти на мъжа ми, попаднах на парче медна тел. Много ми хареса цвета й и реших да развихря своето въображение и да превърна тази ролка тел в моя гривна.

fleur-de-fil-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-2

Сега, ако се замисля, опитът беше доста сполучлив. По-късно, с това първо бижу впечатлих моя близка и… така продължавам и днес. Започнах да си купувам различни видове тел и да експериментирам с форми, техники и цветове. Тогава имах съвсем различна визия за бижутата, по-голяма част бяха в стил грънч, но и аз самата бях на такава вълна.

fleur-de-fil-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-3
Когато се появи първото ми дете, всичко се промени… Бях завладяна от нови чувства на нежност, женственост и това се отрази във визията на бижутата. С раждането на малката ми дъщеря, се роди и Fleur de fil. Телта се превърна в мак и това беше първото цвете, което създадох…

fleur-de-fil-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-7

2. Кое те привлече към материалите, с които работиш?

Исках да запечатам всеки детайл в моите бижута и да се доближа максимално до изяществото на цветята в природата. Телта и смолата ми го позволяват. Започнах да смесвам цветове, да създавам свои багри и форми. Fleur de fil е израз на мен самата, на трансформацията ми от момиче в жена.

fleur-de-fil-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-6

3. Кое те вдъхновява?

Опиянена съм от работата си и тя е и мое вдъхновение, както и необятната красота на природата.

fleur-de-fil-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-5

Искам бижутата, които създавам, да разкриват женствеността, да носят елегантност, да подчертават идентичността на всяка жена, която ги носи. Fleur de fil са бижута със стил,  цвете от сребърна нишка, което оживява, когато се носи с любов.

fleur-de-fil-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-4

Нашият списък с бижута вече е доста дълъг, а вашия :)?

До 20 и 21 Април На горния рафт :)!

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*