„На горния рафт“ попита гривните MICHE!

popitahmeНа Горния рафт ще видите и атрактивните гривни MICHE! Тази съвременна бижутерийна марка, вдъхновена от богатството на древната българска култура, вече е добре позната, а клуба на „момичетата“ става все по-многоброен, включващ горди притежателки в България и по света!

Ето как отговори на въпросите ни авторката Владислава Предова:

1. Как започна всичко и смело решение ли е да правиш бижута?

Да стартирам собствените си брандове беше съвсем естествена и логична стъпка след обучението ми в чужбина и преподавателската ми кариера тук. Малко по-трудно беше да напусна корпоративния бизнес и да последвам мечтите си години по-рано.

miche-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-1

2. Кое те привлече към материалите, с които работиш?

В работата си подбирам винаги най-качествените материали, чрез които да изразя идеите си. Естествената кожа, месинга и дребните стъклени мъниста, са медиите, чрез които да изпратя своите послания.

miche-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-3

3. Кое те вдъхновява?

Етно вълната в модата е тенденция, която истински харесвам. Наблюдавайки моделите на големите марки, осъзнах, че и аз имам какво да добавя по темата. Именно така се роди MICHE. Създадох смели, пъстроцветни бижута с характер, които да допълват визията на съвременната жена, но пренесли в настоящето красотата и мистиката на вековните ни традиции.

miche-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-4

4. Кой етап от творческия процес е най-труден за теб?

Предизвикателство за мен е да представям по-малко модели, от колкото съм проектирала, но тази форма на автоцензура е чудесно упражнение по маркетинг и стил.

miche-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-2

5. Подготвяш ли специална колекция за базара?

Новата ми авторска серия ÐECO е вдъхновена от най-добрите постижения на родните ни модернисти и дизайнери от началото на миналия век. Златните години на българския приложен дизайн са оставили върху хартия, плат, керамика, дърво и метал образци с неповторим и оригинален характер. Те съчетават сецесиона с български национални елементи по неподражаем и автентичен начин.

snimki-v-tekst

В ÐECO ще разпознаете духа и флоралните елементи от познати картини на известните местни художници, както и дизайни от техните автентични приложни произведения, с които страната ни неслучайно се гордее. Внимателно съм подбрала най-българските цветя – божур, роза, люляк, мак, както лоза и слънчоглед за тази съвременна интерпретация на художественото наследство от 20-ти век.

Толкова интересни и вдъхновяващи истории крият творците На горния рафт!
20 и 21 април 2019 година, Централен военен клуб, 38 автора, десетки нови колекции, готови сме да поздравим пролетта!

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*