„На горния рафт“ попита Ивелина Петрова и Open-Art7!

Open-Art7-bazar-za-bijuta-na-gornia-raftСледващият участник се включва в базара ни за първи път. Представяме ви Ивелина Петрова и марката Open-Art7! Разбираме, че е завършила живопис в Художествената гимназия в Пловдив, а след това Мода в НХА. Ясно е, че изкуството е нейно призвание. След почти двегодишно отсъствие от срещите на живо, щастливи сме, че тя избра да се появи „На горния рафт”!

  1.    Как започна всичко и смело решение ли е да правиш бижута?

Близките ми хора смятат, че е смело, та предполагам е такова. Но когато започвах, изобщо не мислих дали е смело или не… то просто се случваше. А сега смятам, че повече е нужно постоянство и упоритост, а смелостта е бонус. Харесва ми да разчитам на себе си и да имам свободен избор в работата, като разбира се си поемам и добрите, и лошите последствия от това.

Open-Art7-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-3

Винаги съм била свързана с изкуството, първоначално с изящното, след това с приложното. Все правех нещо, ту за подаръци, ту за себе си… Осъзнато, с цел продажба, Open-Art7 се роди преди десет години. Преди това, дълго време се занимавах с архитектурни и художествени макети. При тях всичко трябва да е прецизно и перфектно изпълнено. Пренесох това и в изработката на бижутата си. Щастлива съм, че след толкова години, това все още е водещо в работата ми и не правя компромис със себе си.

Open-Art7-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-2

  1.  Кое те привлече към материалите, с които работиш?

Във времето пробвах и работих с доста различни материали и техники, но открих стоманата и я обикнах. В нея няма цвят, но пък може да придобива всевъзможни и безкрайни форми. Най-много обичам да я комбинирам с други различни материали, като дърво, полимер, акрил, механизми…

Open-Art7-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-1

  1.  Кое те вдъхновява?

Един път е цвете, друг път сграда… зависи в даден момент, какво съм готова да видя и усетя. Но най-силно ме вълнуват изчистените линии, архитектурата и геометрията. Често пъти вдъхновението е и резултат от много работа. Също така, удовлетворението и успеха ти дават стимул, идват безброй идеи и не спираш да се развиваш.

Open-Art7-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-4

  1.  Кой етап от творческия процес е най-труден за теб?

Винаги най-трудно ми е било да организирам хаотичните си идеи в колекция. А сега най-трудно ми е да съчетавам работата с майчинството. Но липсата на време ме направи странно дисциплинирана.

Open-Art7-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-5

  1.    Подготвяш ли специална колекция за базара?

Подготвям колекция от обеци с малко повече цвят.

Заповядайте На горния рафт в Централен военен клуб, бул. „Цар Освободител“ №7 на 20 и 21 април, за да се насладим на цветове и форми, превърнати в ослепителни бижута :)

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*