„На Горния рафт“ попита Katano!

popitahme

Следва още един талантлив участник в пролетното издание на базар за ръчно изработени бижута и аксесоари „На горния рафт“. Днес ще ви представим Албена Катанова и марката Katano! Правим го с нескрита гордост, тъй като я познаваме от години и сме свидетели на нейното оформяне като автор.

1. Как започна всичко и смело решение ли е да правиш бижута?

Определено е смело решение, въпреки че аз го направих спонтанно, след като гледах интервю с Влади за училището за приложна бижутерия „Ателие Марабу“. Започнах с пробен урок, неусетно минах през всички нива, които предлагат и даже за кратко бях преподавател в училището.

Katano-Leaves-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-1

Седем години по-късно творя бижута за “Катано”, базарите още са ми нови и леко страшни, но усмивките на доволни клиенти ме мотивират да продължавам!

Katano-Leaves-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-2

2. Кое те привлече към материалите, с които работиш?

Благородният цвят на патинираната мед. Има нещо топло, уютно, но и загадъчно в отблясъците й и цветовете на преливащите медни тонове. Старая се да работя с естествени материали като кожа, перли, полускъпоценни камъни, но тук-там вмъквам и по някое мънисто, ако подхожда на идеята, която ме е завладяла.

Katano-Leaves-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-5

3. Кое те вдъхновява?

Ежедневието и малките преходни моменти в него, промяната, откриването на нови материали и техники, цветята, хората, толкова много неща. Като верен любител на медта, се чувствам най-вдъхновена през есента, когато съм заобиколена от наситени медни багри.

Katano-Leaves-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-6

4.  Кой етап от творческия процес е най-труден за теб?

Прилагането на техника към идея, която се помещава във въображението ми. Връзката между идея и изработка е като тази между архитект и строителен инженер – първият мечтае, а вторият смята как да направи илюзорното практично. Тъй като по образование съм инженер, ми доставя удоволствие и да мечтая, и да прилагам технически умения. Процесът не е лесен, но пък за сметка на това грешките ме учат на нови умения и усъвършенстват старите.

Katano-Leaves-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-3

5. Подготвяш ли специална колекция за базара?

Да, подготвям подбор от бижута, в доста от които център на вниманието са перлите. Очаквайте всякакви разновидности – речни, Swarovski, японски от седеф, стъклени… Другият елемент, който може да очаквате от нас е емайл върху мед, вплетен в цветни обици. И разбира се – много пролетни мотиви и цветове!

Албена усърдно се подготвя за срещата с вас и обещава изненади!

Включете в разходката си посещение На горния рафт, тази събота и неделя в Централен военен клуб, ще бъде интересно! :)

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*