На Горния рафт попита Katano!

na-gornia-raft-predstavia-katanoЧаст от есенното издание на базар за ръчно изработени бижута и аксесоари На горния рафт е Албена Катанова и марката Katano! Горди сме, че тя е с нас от първото издание, че част от знанията си е получила в Ателие Марабу, че изгради свой стил и го развива, че работи неуморно и влага сърцето си. С интерес очакваме срещата с нея, а какво сподели, вижте тук:

  1. Как се роди идеята и кой стои зад марката бижута?

Идеята дойде съвсем спонтанно на един от последните уроци в училището за приложна бижутерия на Марабу. Вече бяхме към края на третото ниво от обучението, бях понатрупала знания и умения и на шега моите колеги предложиха името Катано. След това дъщеря ми даде лице на марката с лого и страница.

na-gornia-raft-predstavia-katano-3

  1. С какви трудности се сблъскваш в процеса на работа?

В началото не осъзнавах колко много още имам да науча, а и какви други умения трябва да овладея като снимки, обработката им, представянето на бижутата и чисто технически знания за изработката им. Мога да изброявам още много, но най-хубавото е, че получавам помощ, а и непрекъснато научавам нови умения и надграждам.

na-gornia-raft-predstavia-katano-2

  1. Кое те вдъхновява?

Вдъхновението ме намира по различни начини. Може да е красива гледка, цвете, среща с приятели, хубава книга или пламъците в камината. Харесвам медта защото създава усещане за топлина и уют.

na-gornia-raft-predstavia-katano-1

  1. Хоби или професия е за теб изработката на бижута?

Изработката на бижута е хоби и удоволствие за мен. Когато създавам нещо ново, не усещам как минава времето, пробвам каква комбинация ще изглежда най-добре, с какъв цвят камък ще си пасне.

  1. Обичаш ли да носиш бижута и как ги подбираш?

Обичам да нося бижута. Харесвам едрите форми и ярките цветове, подбирам ги спрямо настроението и тоалета си. Нося бижута и на други автори с удоволствие. Най-често нося обеци и гривни, но и брошките създават настроение, особено през есенно-зимния сезон върху пуловер, ревер или шал.

na-gornia-raft-predstavia-katano-4

  1. Подготвяш ли специална колекция за базара?

Да, подготвям една мини-колекция. В основата й са мотиви свързани с кръговрата – комбинации от окръжности. Формите, които създават, когато са заедно и цялостният кръговрат на живота и природата.

Много и интересни са авторите, с които ще ви срещнем. Различен стил, различни техники и материали, но всички те носят в себе си любовта към творчеството и ръчната изработка. Всички те ви очакват с нетърпение :)

Централен военен клуб, 12 и 13 октомври 2019 година!

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*