„На горния рафт“ попита By Larissa

by-larissa-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-5Следващият творец следи базара ни от самото начало. Пъстри, цветни, многолики, нейните бижута поздравяват пролетта! Щастливи сме да посрещнем на 20 и 21 април 2019 г.,  в Централен военен клуб, Лариса Гергел и марката за бижута „By Larissa“. Нетърпелива и изключително развълнувана, ето какво сподели тя:

„Родена съм в Украйна, но живея в България от 32 години и тук мина моя съзнателен живот. Обичам страната, тя ме посрещна със своята красота, изобилие, чудесни хора и наистина се превърна в моя втора родина. Занимавам се с приложни изкуства от малка –  рисувам, шия, плета…! След моето  преместване тук,  загърбих творчеството,  но ако носиш в сърцето си любовта към красивото, няма как тя да не се събуди отново и  да те погълне изцяло…

by-larissa-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-2

Как започна всичко и дали е смело решение да правиш бижута?

Да, за мен това беше много смело решение. Обстоятелствата се стекоха така, че се наложи изцяло да променя живота си, да преосмисля ценностите си и да ги приема. Беше трудно, но вътрешно ми усещане, че това е правилния път ме тласкаше напред. Обичам работата си и се надявам, във времето да научавам нови неща и да ставам  все по-добра.

by-larissa-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-3

Кое ви привлече към материалите, с които работите?

Преди 10 години се занимавах с изработка на мартенички. Всяка година търсех нови идеи и така съвсем случайно,  се натъкнах на изделия от полимерна глина. До тогава не бях чувала за нея. Поръчах, като на шега, но когато започнах работа с глината, аз намерих себе си! Вече шест години творя, творя с нетърпение, с любов, със страст.

Кое ви вдъхновява?

Харесвам бижутата, които изработвам. Моята работа е и мое вдъхновение. Разбира се, щастлива съм да виждам усмивките ви и да усещам топлината, която струи от вашите очи. Това са най-хубавите моменти за мен.

by-larissa-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-4

Кой етап от творчески процес е най-труден за вас?

Може би ще прозвучи смело, но няма такъв :). Всичко протича като един плавен процес, в който резултатът е очакван и много красив. Нещата се получават…

Подготвяш ли специална колекция за базара?

Това е първото ми участие в „На горния рафт“ и съм изключително щастлива. Ще се постарая много, за да зарадвам всички. Новата ми колекция е с тема „Пробуждане“,  ще носи усещане за пробуждане, светлина, щастие и ще очертае летните тенденции.

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*