„На горния рафт“ попита Надя Славчева!

popitahmeСледва автор на керамични бижута. Внимателна, прецизна, търсеща, щастливи сме, част от базар „На горния рафт“ да е Надя Славчева и Малката гад! Ето какво сподели за себе си тя, в следващите редове:

1. КАК ЗАПОЧНА ВСИЧКО И СМЕЛО РЕШЕНИЕ ЛИ Е ДА ПРАВИШ БИЖУТА?

Започнах да правя бижута в гимназията. Доста несръчни, наивни, но живи. Това бяха епизодични занимания на фона на къде по-интересни и вълнуващи ме неща. След това в Художествената Академия имах различни периоди и търсения. Едва преди няколко години осъзнато вложих енергията си в това начинание. Така се появи  моята марка „Малката гад”. Това е мило и малко иронично обръщение в нашето семейство. Нарицателно име с положителен заряд за мен.

malkata-gad-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-6

2.  КОЕ ТЕ ПРИВЛЕЧЕ КЪМ МАТЕРИАЛИТЕ, С КОИТО РАБОТИШ?

Обичам да търся и използвам различни материали, но съм взискателна. Всеки материал открива различни възможности. Или ще заговорите на един език, или ще останете абсолютно непознати. Винаги съм обичала керамиката, още от дете. С баща ми ходехме на Женския пазар и той ми купуваше топки глина. Очаквах с нетърпение тези моменти. Има неща за които мислиш, но отлагаш във времето, докато не дойде точния момент. Така се случи и при мен. В художествената гимназия „Свети Лука” учих  Художествено оформление на облекло и тъкани ;-). До голяма степен, фактът, че не съм учила Керамика е определящ за работата ми и формирането на мое собствено звучене. Чувствам се свободна да греша и да се уча в движение. Нямам никакви притеснения да правя обречени експерименти с керамични техники и да откривам нови такива.

malkata-gad-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-5

3.  КОЕ ТЕ ВДЪХНОВЯВА?

Природата! Нейното съвършенство е като магнит за мен. Всеки елемент който използвам – листенце, клонче, тревичка е жив. Бижутата ми улавят промените във времето, имат свои ритъм, хармония, лекота.

malkata-gad-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-3

3.  КОЙ ЕТАП ОТ ТВОРЧЕСКИЯ ПРОЦЕС Е НАЙ-ТРУДЕН ЗА ТЕБ?

Най-трудно е да направиш първата крачка,  да започнеш. След това всичко си идва на мястото. Работата те увлича и някак неусетно нещо ново се появява на бял свят. При създаването на едно бижу се чувствам като Откривател. Изправям се пред ново предизвикателсто,  дава ми се нова възможност. Бижуто само се разкрива пред мен, аз просто следвам началния ритъм. Търсен или не, крайният резултат има собствено лице и собствен живот.

malkata-gad-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-2

6.   ПОДГОТВЯШ ЛИ СПЕЦИАЛНА КОЛЕКЦИЯ ЗА БАЗАРА?

Съзнателно или не винаги правя избор, който определя визията на дадена серия. Доверявам се на вътрешното си усещане или на нещо, което ме е провокирало в момента. Почеркът ми се променя и развива и винаги е забавно. Имам своите съмнения и търсения, и се старая да съм различна с всяко ново бижу.

malkata-gad-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-1

Стил, уют и елегантност, надникнете и ще ги откриете „На горния рафт„! Централен военен клуб, бул“ Цар Освободител“ №:7, 20 и 21 април, очакваме ви :)!

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*