„На горния рафт“ попита Natali mark – handmade!

Natali-mark–handmade-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-6Базар за ръчно изработени бижута и аксесоари „На горния рафт“ ще ви срещне отново с Наталия Маркова и марката Natali mark – handmade! Кокетни, красиви, шик – така бихме определили нейните бижута. Този път, тя отдели време и отговори изчерпателно на въпросите ни.

Нека й дадем думата :)

1. Как започна всичко и смело решение ли е да правиш бижута?

Всичко започна от една чанта, която изплетох от сатенени ленти и я декорирах с рози, перли, мъниста и дантела… Доста работих над нея, подбирах цветове, плетях, разплитах … и я направих, но в крайна сметка се оказах с пълен кашон материали, с които започнах да творя. Плахо се включих в един от АРТ базарите и разпродадох почти всичко, бях изненадана и в същото време вдъхновена…. От този базар си тръгнах с поръчки и… така започна всичко.

Natali-mark–handmade-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-2

Творчеството винаги ме е привличало, от малка рисувам, работила съм като художник-декоратор, владея техниката „батик“и по-късно рисувах картини върху шалове от коприна. Сега мое призвание са бижутата. Имам много идеи, много планове, но  за съжаление имам и само 24 часа в денонощието :)

Natali-mark–handmade-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-1

2. Кое те привлече към материалите, с които работиш?

От коприната и сатена, минах към мекотата на вълната, а покрай нея открих пашкулите. Привлякоха ме със своята лекота и с предизвикателството от една и съща форма, да се направят различни красоти. Бижутата, създадени от копринени пашкули, са много леки и приятни за носене. Изглеждат нежни и крехки, но в същност са много здрави, не са чупливи и не изискват специални грижи. Лекотата дарява комфорт, дори при носенето на обемни и едри бижута. Най-често съчетавам пашкулите с естествена кожа, хипоалергенна стомана, сребро, естествени камъни, перли, различни кристали, елементи“Swarovski“. В първия етап от изработката, пашкулите внимателно се обработват и боядисват ръчно, със специална боя за коприна. Това позволява да се създават уникални цветове и цветови комбинации.

Natali-mark–handmade-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-3

3. Кое те вдъхновява?

Вдъхновяват ме много неща, природата, модните тенденции и, най-вече, усмивката на щастливите клиенти. За мен работата е релакс и удоволствие. Ако усетиш тази хармония, трудно можеш да се откажеш от нея.

Natali-mark–handmade-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-4

4.    Кой етап от творческия процес е най-труден за теб?

Работя с лекота, не срещам трудности в самия процес. Но, ако говорим за трудности, често се сблъсквам с липсата на добри материали на пазара. Държа на качеството, особено при металните елементи, избирам такива, които не предизвикват алергии, не променят цвета си. Изработвам и бижута от копринени пашкули, без нито един метален елемент, съчетани с естествени материали – кожа и дърво, които са подходящи за хора с алергия към метала.

Natali-mark–handmade-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-5

5.    Подготвяш ли специална колекция за базара?

Ръчната работа изисква много време и внимание към всеки детайл. Обикновено се изработват единични бройки. Не обичам да работя „на едро“, според мен така се губи уникалността и индивидуалността на изделието и идеята на ръчната авторска работа.  Подготвям  нова колекция, нови модели и се надявам да ви провокирам.

Очакваме ви!

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*