„На горния рафт“ попита Omaya

Omaya-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-3Следващото интервю е с нов за нашия базар автор. За първи път част от „На горния рафт“ е Марина Симеонова и бижутата с марка Omaya. Отговаряйки на въпросите, тя ни позволи да я опознаем, обещава изненади и ние с нетърпение очакваме срещата с нея :).

1. Как започна всичко и смело решение ли е да правиш бижута?

Започнах да правя бижута през 2009 г.,  бях по майчинство и работех вкъщи, като графичен дизайнер на свободна практика. Винаги съм обичала да творя красиви неща с ръцете си и това начинание чудесно запълваше времето между различните проекти.

Omaya-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-5

Постепенно се влюбих безвъзвратно в свободата, която бижутата ми даваха да изразявам естетическите и творческите си потребности. Скоро се появи и марката Omaya, а името избрах от любимото ми планинско цвете Омайниче. Скоро  бижутата превзеха живота ми, появи се нужда от още две ръце и моят спътник в живота, Борис, започна да ми помага активно… може да се каже, че бранда вече е нашият малък семеен бизнес, а аз съм се посветила изцяло на него. Когато правиш нещо с много любов,  успехът е естествен резултат от вложената положителна енергия и нещата се случват с лекота.

Omaya-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-4

2. Кое те привлече към материалите, с които работиш?

Бижутата, които правя, са естествено продължение на начина ми на живот, близко до природата. Голяма част  от летния сезон прекарвам със семейството си на един див плаж, така започнах да работя с морски материали – камъчета, стъкълца и изгладени дървета.  Зимата съм в планината и събирам всякакви горски шушулчици, шишарки и екзотични хербарии. Обичам също да експериментирам и да превръщам необичайни обекти в бижута.

Omaya-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-6

3. Кое те вдъхновява?

Природата. Неповторимото и многообразие, съвършената и семпла красота, която се крие във всяка природна форма.

4. Кой етап от творческия процес е най-труден за теб?

Довършителните дейности. Обикновено идеите ме връхлитат като лавина. Докато работя по един модел, въображението ми рисува още десет и нямам трпение да ги видя. Така често се изгубвам и оплитам в работния процес, опитвайки се да правя няколко неща едновременно.

Omaya-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-2

 5. Подготвяш ли специална колекция за базара?

Подготвям няколко нови колекции за пролетно-летния сезон, много разнообразни, като стил и материали, но ще запазя подробностите като изненада за базара.

Какво мислите? Ще бъде интересно и вдъхновяващо! Заповядайте на 20 и 21 април в Централен военен клуб, за да усетите магията На горния рафт :)!

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*