„На горния рафт“ попита OUCH

ouch-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-1Следващият участник е млад автор, включващ се за първи път в базар за ръчно изработени бижута и аксесоари „На горния рафт„. Творчески заредена, нетърпелива и изключително позитивна, попитахме Деница Батева и OUCH. Ето какво сподели с нас:

1.Как започна всичко и смело решение ли е да правиш бижута?

Казвам се Деница Батева и създадох OUCH – бранд за ръчно изработени бижута от безопасни игли, през 2018 г. Именно това беше моята проява на смелост, да покажа идеята си пред по-широка публика. Смело решение е да правиш бижута, но още по-смело е да правиш бижута от безопасни игли.

ouch-bazar-za-rachno-izraboteni-bijuta-na-gornia-raft-1

 2. Кое те привлече към материалите, с които работиш?

Обичам да творя, вдъхновявам се от преосмисляне на пособия от ежедневието и употребата им по неочакван и атрактивен начин. Пък защо не и за бижута? Така се появиха безопасните игли и безкрайните цветови комбинации, които могат да си присвоят.

ouch-bazar-za-rachno-izraboteni-bijuta-na-gornia-raft-2

Елементът е перфектен за нанизване, за окачване. Откритието, че притежава абсолютно завършена форма, която сме ползвали с друго предназначение, не ме остави намира. И…Voilà!

ouch-bazar-za-rachno-izraboteni-bijuta-na-gornia-raft-4

3. Кое те вдъхновява?

Винаги съм обичала да творя и винаги съм използвала тази страст, за да радвам околните. Напоследък това, което ме вдъхновява е репликата „Аууч…, че хубаво!“ и разбира се ухилени клиенти :)

ouch-bazar-za-rachno-izraboteni-bijuta-na-gornia-raft-6

 4. Кой етап от творческия процес е най-труден за теб?

Творческият процес е неизменна част от целия ми живот. По професия съм архитект, обичам да предизвиквам себе си и околните, с това, което създавам. OUCH е израз на бунтарския ми подход във всичко, с което се захвана. Ако трябва да назова трудност в този процес, то това е търпението. Не е лесна работа да овладееш нрава си… от онази хрумка, която те завладява, през всички стъпки към добрия краен резултат. Това е валидно за всеки процес и сфера на развитие, а ние младите не го умеем много… това с търпението.

ouch-bazar-za-rachno-izraboteni-bijuta-na-gornia-raft-5

5. Подготвяш ли специална колекция за базара?

OUCH има три серии до момента KOLORA, Mix&Match и  ~OM~. И трите са със стъклени мъниста, много цвят и неочаквани комбинации.

В момента работим по нова колекция, в която цветът ще остане на заден план, акцентът ще е върху използвания материал и разбира се безопасните игли. С голямо удоволствие ще разкрием мистерията на първия зa нас базар „НА ГОРНИЯ РАФТ“.

ouch-bazar-za-rachno-izraboteni-bijuta-na-gornia-raft-3

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

 

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*