„На горния рафт“ попита Петър Арбов!

popitahmeОстават броени дни до базар за ръчно изработени бижута и аксесоари „На горния рафт“ Следващият автор е креативен, търсещ, с неукротим и заразяващ ентусиазъм. Може би се досетихте, че ред е на Пепи Арбов и Punto art bazaar да отговори на въпросите ни.

1. Как започна всичко и смело решение ли е да правиш бижута?

Всичко започна от семейството ми. По-точно от баща ми, който беше главен моделиер на “Златарска промишленост”, когато аз бях в гимназията. Той беше завършил металопластика в Грузия, един от съвсем малкото творци, правещи ковани пана в България. Тогава, всеки ден след училище ходех при него и се учех на занаят.

Punto-art-bazaar-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-5

Още от ученик правех ковани гривни, колиета, обици и ги продавах в градинката Кристал. Единственото място за свободни творци тогава. Да се занимаваш с изкуство днес, разбира се е смело, но когато е в теб, то трябва да излезе по някакъв начин, не можеш да избягаш. Дори и да станеш чиновник, творчеството в един момент пробива път и се проявява.

Punto-art-bazaar-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-2

2. Кое те привлече към материалите, с които работиш?

Работя с различни материали, обичам среброто, бронза. В последните години рециклирам стари часовници и внедрявам части от тях в произведенията си. Тук ме привлече, това, че мога да дам нов живот на вече излезли от употреба изящни форми, да помогна малко на планетата, да не отива всичко в океана и в земята. Не обичам да работя със злато, според мен, то носи лошата енергия на парите и това ме отблъсква.

3. Кое те вдъхновява?

Вдъхновението ми идва от много места, от усмивките на хората, които виждат и носят мои бижута, от природата, от корените ни, от срещи с други творци, от музиката също. Страшно много обичам да слушам музика, не си представям живота без нея.

Punto-art-bazaar-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-1

4. Кой етап от творческия процес е най-труден за теб?

Не ми е труден творческия процес, той е по-скоро вдъхновяващ. На мен ми е по-труден следтворческия етап, когато трябва да представям творбите си, за да стигнат до повече хора.

5. Подготвяш ли специална колекция за базара?

Да, последната ми идея е свързана с българската шевица и прекрасните символи и послания закодирани в нейните форми. Ще бъде изненада за почитателите на моите произведения.

Punto-art-bazaar-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-3

Толкова интересни и вдъхновяващи истории! Не мисля, че се колебаете – На горния рафт, 20 и 21 април 2019 година, Централен военен клуб, 38 автора, десетки нови колекции, готови сме да поздравим пролетта!

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*