„На горния рафт“ попита RhoDope Jewelry!

rhodopes-bazar-za-rachno-izraboteni-bijuta-na-gornia-raft-1С Мария и Стефани се запознахме през октомври, когато за първи път се включиха в базар за ръчно изработени бижута и аксесоари На горния рафт. Надяваме се, че експедициите им са били успешни, натрупали са минерали и са подготвили пленителни бижута с тях. Ред е да зададем въпросите си на  RhoDope Jewelry

1.Как започна всичко и смело решение ли е да правиш бижута?

Идеята за RhoDope се роди съвсем спонтанно и непринудено. Бижутата изработваме аз, Стефани, и майка ми – Мария. Родом смe от Габрово, а майка ми притежава собствен магазин там и е натрупала опит в изработката на бижута от полускъпоценни камъни. Бях се прибрала у дома и един ден й помагах в магазина, когато нещо грабна окото ми.

rhodopes-bazar-za-rachno-izraboteni-bijuta-na-gornia-raft-4

Сред многото накити забелязах чифт обеци от планински кристал. Изчистени, минималистични, натурални. Самите камъни бяхме открили по време на една от многото ни експедиции из Родопите. Реших да ги снимам и да ги пусна за продажба онлайн, а интересът към тях се оказа огромен! След множество запитвания за името на бранда,  дойде моментът, в който ни се прииска, да създадем по-конкретна концепция и да й дадем име. Така се роди RhoDope.

rhodopes-bazar-za-rachno-izraboteni-bijuta-na-gornia-raft-2

2. Кое те привлече към материалите, с които работиш?

Магията! Камъните са заредени с енергия, която малко или много се предава по време на работата. Начинът, по който се сдобиваме с тях, също има силна притегателна сила. Всяка експедиция из Родопите е необикновено преживяване. Местата в този край са удивителни, витае нещо свръхестествено и трудно за описване. Човек трябва да отиде там, за да усети какво имам предвид.

rhodopes-bazar-za-rachno-izraboteni-bijuta-na-gornia-raft-3

3. Кое те вдъхновява?

Точно тази енергия, тази магия, която се крие в кристалите. Тя е необятен извор на вдъхновение!

rhodopes-bazar-za-rachno-izraboteni-bijuta-na-gornia-raft-5

4. Кой етап от творческия процес е най-труден за теб?

Не мисля, че има такъв момент, особено когато вършиш нещо с любов и желание. Тогава трудностите се възприемат като вълнуващо предизвикателство.

5. Подготвяш ли специална колекция за базара?

Изработили сме изцяло нова колекция бижута и нямаме търпение да я покажем по време на базара.

Заповядайте На горния рафт на 20 и 21 април 2019 година в Централен военен клуб, за да се заредите с положителната енергия на камъните и хората :), да се потопите в творческа атмосфера и да срещнете приятели!

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*