На горния рафт попита Sofia’s Jewel Box!

na-gornia-raft-predstavia-sofia'sjewelbox-6

Следващият автор се включва за първи път в базар за ръчно изработени бижута и аксесоари „На горния рафт“. Подготвя се усърдно, развълнувана е, а ние й благодарим за това, че отдели време и отговори на въпросите ни. Ред е на София Петрова и двете й линии бижута – Sofia’s Jewel Box и P.S. Minimal.

  1. Как се роди идеята и кой стои зад марката бижута?

Идеята се роди съвсем спонтанно. Имах много натоварена и динамична корпоративна работа и отнякъде ми хрумна да започна да чета за кристалите и техните свойства. Много ме разтоварваше. Започнах да си мисля: „Колко ли хубаво би било да работиш с кристали и да си по цял ден обкръжен от благотворното им действие“.

Естествено, изобщо не съм си представяла, че може да се случи на мен. В един момент реших, че искам да направя генерална промяна в живота си и да открия дейност, която да ми приляга, да ме подхранва и зарежда. Напуснах работа без да имам представа каква е следващата стъпка. 9 месеца след това в опит за подарък, направих първите си стъпки в бижутерството. И така… до днес.

na-gornia-raft-predstavia-sofia'sjewelbox-1

  1. С какви трудности се сблъскваш в процеса на работа?

Основните трудности в процеса на работа, за мен, са свързани с организация. Аз съм типичната творческа личност – леко хаотична и разсеяна и винаги, когато се опитвам да следвам план-график, ми е много трудно. Но и все повече разбирам, че това може би не е моят начин и не ми е нужно като подход. Бих казала, че когато работиш своето си нещо, трудности няма. Да, има моменти на предизвикателство, а и творческият път е свързан с голяма несигурност. Но голямото удовлетворение, което се получава, компенсира всичко останало, а и една релаксирана и заредена личност има доста повече ресурси да се справя, отколкото един изтощен и напрегнат или неудовлетворен човек.

na-gornia-raft-predstavia-sofia'sjewelbox-2

  1. Кое те вдъхновява?

Вдъхновението за мен е по-скоро качество на личността. До момента, аз винаги съм имала идея за следващо бижу. Може да се каже, че съм човек на идеите. И все пак това, което подкрепя процеса ми и държа да е винаги около мен, е красота, уютът на любимите ми ресторантчета и кафенета, понякога едно шарено топло одеяло или любим сериал. Тези неща ме зареждат и ме правят щастлива.

na-gornia-raft-predstavia-sofia'sjewelbox-3

  1. Хоби или професия е за теб изработката на бижута?

За мен изработката на бижута е един безценен подарък, даден ми от някой, който не познавам, но явно много ме обича. Много пъти съм се питала с какво съм заслужила този късмет. За мен изработката на бижута е любов. Не бих го нарекла професия, защото ако вдъхноввнието ми изчезне, не бих продължила да го правя. Не бих го нарекла и хоби, защото за мен в тази дума има доза несериозност, а аз подхождам много сериозно към тази дейност, смятайки я за много, много голяма ценност в живота ми.

na-gornia-raft-predstavia-sofia'sjewelbox-4

  1. Обичаш ли да носиш бижута и как ги подбираш?

Обичам много да нося бижута и ги отбирам спрямо усещането ми. Избирам това, което ми се носи в момента, но и аз имам много информация за всеки един минерал и кристал и доста често посягам към този, който смятам, че е подходящ за състоянието и нуждите ми в момента. Не винаги се влияя от модни тенденции и по-скоро ще подбера дрехите си според бижутата, отколкото обратното.

  1. Подготвяш ли специална колекция за базара?

Разбира се, че да! Колекцията е „Есен“ и е специално подбрана така, че да помага на организма да се справи със стреса от смяната на сезоните и да си възвърне баланса. Ние жените сме много подвластни на емоциите и не винаги сме центрирани и събрани. Естествено това е супер, защото емоците са подправките на живота, но понякога губим центъра, баланса, посоката и аз съм подготвила грижливо подбрани комбинации от кристали, които да ни балансират и подпомагат в преходи и периоди.

na-gornia-raft-predstavia-sofia'sjewelbox

На базара, също така, ще представя и друг бранд бижута, чиято концепция е напълно противоположна на основния ми – абсолютно минималистичен, но отново носещ дълбока символика и с възможно най-доброто качество – P.S. Minimal. Като цяло обичам да съчетавам противоположностите, да ги събирам на едно място. Така е от самото начало – бижутата ми съчетават в едно старото и новото, празничното и ежедневното, духовното и материалното. Съвсем естествена следваща стъпка беше да срещнем масивното и пищното с финото и минималистичното.

na-gornia-raft-predstavia-sofia'sjewelbox-5

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*