„На горния рафт“ попита Цветан Панайотов!

Panayotov---Handmade-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-4Перфектна изработка, интересни идеи, отговорен и градивен, това са само малка част от думите, които бихме използвали, за да характеризираме следващия автор. На ред е Цветан Панайотов и Panayotov – Handmade.

Завършил училище по приложни изкуства със специалност „Дърворезба“, специализирал по-късно изработка на щрайхови инструменти, отдал доста време на работата си, надали за него са останали тайни при обработката на дървото. Но въпреки всичко изброено дотук, творецът продължава да подхожда с вълнение и внимание, при подготовката на всяка нова колекция. Очаква с притеснение срещата с клиентите си и тяхната емоция му носи удовлетворение, усмивката им е неговото възнаграждение и компенсация за часовете, изпълнени с напрежение и труд.

Panayotov-Handmade-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-2

Всичко започва с професионалната му обвързаност към дървото и непрестанното творческо търсене го подтикват да създаде тази тематична линия бижута – от дърво и смола.

Panayotov-Handmade-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-3

Употребата на смола в направата на бижутата е вдъхновена от природата. Естественият процес, при който дърветата „лекуват“ наранени участъци, запълвайки ги с натурална смола е много близък до начина, по който кристалната смола си взаимодейства с дървесината. За да изпъкне сливането на дърво и смола, е нужно време.

Panayotov-Handmade-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-1

Творческият процес варира леко от бижу на бижу, но винаги включва деликатният метод на заливане на дървесина със смола, която впоследствие бива ръчно изгладена, шлайфана, полирана и пакетирана в ръчно сглобена кутия, която ще завърши неповторимата  визия на всеки продукт. И не само това, не всяко парче дърво е подходящо за направата на тази красиви бижута. Само значително отлежала и висококачествена дървесина си взаимодейства успешно със смолата за постигане на желания ефект. По тази причина, авторът използва абанос и явор, толкова ценни и при изработката на струнни инструменти.  

Panayotov-Handmade-na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-aksesoari-4

Дълго можем да разказваме за хора, които обичат работата си. А ние смело можем да заявим, че всички участници в базар „На горния рафт“ са от групата на отдадените, на влюбените в творчеството хора! Заповядайте и се убедете сами!

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*