„На горния рафт“ попита Златина Гочева!

GoDesign-Jewelry-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-3Бижутата с часовникови механизми имат своите многобройни почитатели и все по- често са не само аксесоари, а истинско изкуство. Един от авторите, представители на „Steampunk” стила е Златина Гочева и марката й“Go Design Jewelry„. Работи от години, но за първи път се включва в базар за бижута и аксесоари „На горния рафт“.

Ето, какво сподели с нас Златина:

1.Как започна всичко и смело решение ли е да правиш бижута?

Преди много време, майка ми ме запали да изработваме заедно картички, обеци и съвсем семпли колиета. Имах блог, в който публикувах мои неща и едновременно с това следях творчеството на други хора и какво са постигнали. Съвсем случайно попаднах на жанра „Steampunk”, много ми хареса и се разрових, за да науча повече за него.

GoDesign-Jewelry-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-2

След това дядо ми, не знам от къде, извади една кутия със стари часовници. Така започна всичко. В началото бях съвсем плаха, защото нямах никаква представа как се изработват бижута от метал, но с времето, с постоянство, интерес и желание се научих и сега работата ми доставя огромно удоволствие.

GoDesign-Jewelry-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-4

2.Кое те привлече към материалите, с които работиш?

Любовта ми към механичните часовници беше спонтанна и те все още ме завладяват със своята елегантност и детайлност. Друга част от материалите, с които работя, са месингови, без примеси на никел или олово /които най-често предизвикват алергии/ и посребрени, което преди всичко означава високо качество, това за мен е изключително важно.

GoDesign-Jewelry-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-5

3.Кое те вдъхновява?

Механизмите, които откривам, под капаците на отдавна спрели часовници. Изработването на бижута ме зарежда с енергия и емоции и съм благодарна, че много хора продължават да ме подкрепят и да търсят моите бижута.

GoDesign-Jewelry-bazar-za-bijuta-na-gornia-raft-6

Какво мислите? Ще бъде интересно и вдъхновяващо! Заповядайте на 20 и 21 април в Централен военен клуб, за да усетите магията На горния рафт :)!

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Благодарим на отзивчивите екипи на Peika.bg и TaxiMe, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!

peika_bg

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*