На горния рафт ви представя Eva Pendientes!

na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-eva-pendientes-1-1

В трескава подготовка сме на третото издание на базар за ръчно изработени бижута и аксесоари На горния рафт. По традиция, блогът ни ще се превърне в сцена, на която ще блестят авторите, участници в него :). Всеки ден, ще ви представяме по един от тях. Ще прочетете любопитни и вдъхновяващи истории, подкрепени от снимки на атрактивните им бижута… Същите тези, на които ще се насладите и ще имате възможност да закупите на 6 и 7 октомври в Централен военен клуб.

Първата ни среща е с Диана Василева и бранда й Eva Pendientes – смела, вдъхновяваща и иновативна серия бижута, изработени от бетон и цимент. Нетърпелива, емоционална и много прецизна, тя очаква срещата с вас. Ето какво сподели:

„С ръчна изработка на бижута и аксесоари се занимавам от шест години. В тях вплитам своя усет, своя дух, лична енергия и стил.

Материалът:

От около 4 години работя основно с бетон, цимент, фуга и други строителни материали. Идеята дойде спонтанно. Привърших един голям основен ремонт у дома, участвах активно и имах възможност да се докосна до материалите. Припламна искрата и реших, че би било интересно, иновативно, дори доста изгодно да се отдам на тях.

na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-eva-pendientes-2

Дизайнът:

Представям си моделите преди да ги започна. Не работя с точни скици и планове. Имам качеството и способността да визуализирам, това което е в главата ми. Често, резултатът е дори по-добър от очакваното.

Техники:

Не са много, но материалите, с които работя са различни и прилагайки ги, резултатът е специфичен и вдъхновяващ. Хубаво е, че мога да комбинирам всичко в множество посоки. Възможностите са безкрайни. Ползвам калъпи или работя изцяло на ръка, а понякога извършвам текстуриране без калъп, но с изрязване. Ползвам и новите 3D технологии. Твърдо решена съм през тази година да инвестирам в обучение. Най-тежката част от работата е шкуренето на бижутата. За жалост, всичко се извършва на ръка, поради размера и фината текстура. Имам свои разработки на техники, които пазя в тайна…

Мечтите:

Не смея да мечтая за по-сериозни проекти, защото в момента времето ми е ограничено. Страхувам се, че пожелая ли нещо, то трябва да се случи :) Ценя изключително времето си, натоварването е голямо, жертвам от часовете с дъщеря ми, от вниманието към здравето си и затова понякога е трудно да помечтая.

na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-eva-pendientes-3

Бъдещето:

Мисля, че с тези продукти съм на крачка зад него. Всеки харесва така модерния индустриален стил, било то в интериор или облекло. Всичко се изчиства, олекотява, и свежда до минимализъм. Нещата се обръщат – тежки прекалено цветни и многоелементни бижута, вече не са толкова актуални. Старая се да се движа с тази посока. Любимият сив цвят, в комбинация с черно, бяло, сребро, златисто… или просто с акцент жълто или червено ще подчертае всеки стил. Мисля, че човек, който носи такова бижу е пример за интелект, вкус, висока отличителност и себеоценка. На бизнес облекло, на дълга лятна рокля, на свежи къси панталони с тениска, това бижу решава въпросът на всяка дама – днес кое подходящо бижу да сложа?

na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-eva-pendientes-4

Лично аз/Ежедневието:

Работя в телекомуникационна компания, грижа се и възпитавам страхотната си дъщеричка и се радвам, че някак успявам да се справя с всичко това сама. Бижутата правя в почивните дни и вечерите. Мечтая някой ден, да имам свободата да работя само бижутата си. Може би тогава, ще разгърна широко криле и ще отделя време за нестандартните си идеи и проекти. Може би ще успея да се докосна до изкуството в истинската му форма.

Дъщеря ми:

Тя е моята мотивация, тя е причината да започна и да не спирам. Нейното име – Eva, е името на бранда ми и нейната благословия. Мечтая да имам времето да бъда до нея, преди да порастне, достатъчно, за да не съжалявам.

Именно заради тези неща, всяко едно мое бижу за мен е безценно и се надявам хората, които ги купуват да усетят всяко усилие, труда и от какво някой е лишен, за да вървите с увереност и самодоволство с прекрасно нежно колие и обици от Eva Pendientes.

Надяваме се, че личната история и невероятните бижута на Диана са ви провокирали и ще зачакате с трепет есента!
Заповядайте на 6 и 7 Октомври в Централен Военен клуб. На горния рафт ще очертае есенните тенденции при бижутата и аксесоарите, а заедно с талантливите автори, ще имате незабравимо творческо изживяване!

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*