На Горния рафт представя Студио Коруджиков!

na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-korudjikovi-1Следващият творец, който ще представим в нашия блог, е носител на международни  и местни награди, с изграден личен стил и присъствие. Горди сме, че част от базар за ръчно изработени бижута и аксесоари „На горния рафт“, ще е Борислав Коруджиков и Студио Коруджиков! С разработките си на художествено стъкло, той е фактор в съвременния интериор, а ние ще имаме възможност да се насладим на неговите уникални бижута.

Ето как успяха, в няколко изречения, да съберат богатата и интересна биография на  Студио Коруджиков:

„Студио Коруджиков е създадено през 1991 г., като са изработвани предимно художествени и утилитарни форми. През 2002 г., се създава специална собствена технология за изработка на бижута от стъкло и кристал.

na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-korudjikovi-2

Технология, измислена и създадена от авторът – дизайнер и скулптор в художественото стъкло, както и преподавател в Национална Художествена Академия – Борислав Коруджиков. Уникални, изцяло ръчно изработени – три или повече пластови бижута, в съчетание от оловен кристал в основата, кристално огледало по средата и цветно витражно стъкло най-отгоре, чрез което се постига оптичния ефект.

na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-korudjikovi-3

Всяко едно бижу се обработва ръчно, като минава през мининум четири различни фракции (едрини) на шлифоване, след което се полира – последният етап, придаващ бляскавия завършек на всяко наше неповторимо бижу. Всичко това се изпълнява на различни статични шлайф-машини и гравир-апарати, които също са правени по проект и изпълнение от автора, основател на този уникален художествен занаят.

na-gornia-raft-bazar-za-bijuta-korudjikovi-4

Многобройните нюанси на цветния витраж, в съчетание с някои нюанси на кристално огледало, по-екстравагантните форми и така прецизната ни ръчна обработка – прави всяко наше бижу – шедьовър!“

Разнообразието от стилове и бижута На горния рафт ще направи Октомври още по-вълнуващ и цветен! Очаквайте утре нова изненада в нашия блог!

Ако идвате от далеч в дните на базара, възползвайте се от приятно пътуване в компанията на Taxi me.

TaxiMe_logo_front_stroke-(1)-(1)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*