„На горния рафт“: Палитри, албуми, вдъхновения и Sealed.Waves!

na-gornia-raft-predstavia-640

Тъгувате по отминаващия сезон, искате да съхраните спомена за разходката по плажа, усмихнатото слънце и разбиващата се в брега вълна? Заповядайте „На горния рафт” – базар за ръчно изработени бижута и аксесоари! Там ви очаква среща с очарователно и усмихнато момиче, успяло да запечата морската пяна във впечатляващи бижута. Вдъхновена, влюбена в морето и природата, заредена с неизчерпаема енергия, отдадена, тя съумява да пресъздаде по неповторим и разпознавам начин своите мечти и идеи. За нея лятото е не просто сезон, а състояние на духа, затова и нюансите на синьото са толкова много. Днес започваме деня с Мария Кръстева и Sealed.Waves.

„Здравейте, аз съм Мария. За представянето на престоящия базар „На горния рафт„, този път, реших да разкажа по какъв начин процесът на работа със смола може да бъде устойчив и щадящ към околната среда.

na-gornia-raft-predstavia-640-4

За повечето от вас е ясно, че всеки артистичен процес генерира отпадъци. Въпросът е как ще подходим към тях, така че да намалим отпечатъка си върху околната среда. Начинът, по който аз го правя, е като използвам многократно материалите по време на изработка. Чашите, в които забърквам смолата, са или силиконови и използвани многократно, или картонени с вътрешно ламиниране, които сменям на минимум 6 месеца. Бъркалките и подложките са също силиконови, което позволява тяхната нееднократна употреба. Латексовите ръкавици стават все по-„красиви”, изцапани със смола и пигменти и са с мен до тяхното скъсване. Остатъците от течна смола в техните контейнери задължително изхвърлям в пункт за опасни отпадъци.

na-gornia-raft-predstavia-640-1

Стремя се, всички инструменти, използвани по време на работа, да са такива, които ще ми служат по-дълго във времето.

na-gornia-raft-predstavia-640-2

Опаковките ми, също генерират възможно най-малко отпадък, като използвам такива от рециклиран картон и насърчавам клиентите да употребяват кутийката си за съхранение на тяхното бижу.

na-gornia-raft-predstavia-640-3

Надявам се тази информация да е била полезна и интересна. Малкият бизнес винаги ще бъде по-устойчивата алтернатива, най-вече заради вниманието към процеса и производството на малки количества уникати!”

Деликатни, отговорни, последователни и много ангажирани са творците, а създаденото от тях е вдъхновяващо. Заповядайте на 7 и 8 октомври 2023 година в Централен дом на архитекта, за да се потопите в невероятна атмосфера и изпълните дена си с красота!

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*