„На горния рафт“: Палитри, албуми, вдъхновения и вино ROSALEA!

Untitled-1

Виното е страст, традиция, любов, виното е изкуство! Да правиш вино е вдъхновяващ процес, носи удоволствие на сетивата и с цвета, и с ароматите, и с вкусовете си. С помощта на Асен Цеков от Вино Оренда и на това наше събитие ще представим доброто българско вино – вино Росалеа!

„Запленен от вековната култура на виното, от историята на българските земи, впечатлен от Сакар, чешкият инвеститор Петър Белец, решава да осъществи  идея си и да отвори собствена винарна, в която да създава вино, което харесва и може да сподели, вино, чийто произход познава добре. Вдъхновена от римския празник Розáлия, Сузане,  съпругата на Петър, му дава името Росалéа.

0I4A1251

Началото е поставено през 2016 година със засаждане на лозето в село Шишманово – не само като инвестиция, а като връзка с природата, с терена, с хората на Сакар. И ако използваме термина „тероар” – нашата концепция е, че виното е връзката, отношението между земя, лоза и човек.

0I4A0679

По полегатите хълмове на омайната Сакар планина, Росалеа отглежда 100 декара лозя, сортовете Каберне Совиньон, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Мавруд и Рубин. Сплотен малък екип от млади хора, целогодишно влага в работата си отдаденост, прецизност и отношение. От грижата за подрастващите лози, през експериментите  до крайния продукт, с търпение и постоянство, заедно, градим разпознаваемост и качество.

060I4A1199

Untitled-2

През 2020 г. към екипа се присъедини опитният енолог Екатерина Гаргова. През същата година, тя създаде и първото вино от лозята на Росалеа – ROSALEA Collection Rosé 2020.

244666091_190325779903733_3600018296501288652_n

Ние в Росалеа вярваме, че виното се прави с много любов, а всяка чаша е вдъхновение :) Заповядайте тази събота и неделя да опитате нашето!“

Вино и изкуство, зареждащи срещи, богата палитра от цветове, събрана в десетки нови колекции и усмивки, това е „На горния рафт„, тази събота и неделя, 7 и 8 октомври 2023 година в Централен дом на архитекта!

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*