„На горния рафт“ разговаря с Албена Катанова и Katano!

na-gornia-raft-predstavia-katano-1

Следващият автор е сред първите, поставили началото на базар за ръчно изработени бижута и аксесоари „На горния рафт“ през есента на 2016 година. За първи път се появяваше пред публика със своите творения, но вече имаше изградена концепция, около която да развива идеите си. Горди сме да ви представим Албена Катанова и марката за бижута Katano.

  1. Не за първи път си част от „На горния рафт“. Какво все още не знаем за теб?

Доста неща вече споделих. Може би не знаете, че сме малък, но сплотен екип- аз като автор на бижутата, съпругът ми – като технически експерт с благ характер и безкрайно търпение към моята творческа заетост и дъщеря ми, която неуморно се грижи за онлайн представянето и дори успя да направи и сайт за бижутата въпреки моята хаотичност  – www.katano.studio.

na-gornia-raft-predstavia-katano-5

  1. Какви бяха детските ти мечти? Предполагала ли си, че някога ще се занимаваш с изработка на бижута?

Най-ранните ми мечти бяха за балерина и гимнастичка и след като се разбра, че не съм достатъчно гъвкава, те се прехвърлиха към облеклото. Първоначално исках да създавам модели, но постепенно започна да ми става интересно как се случват нещата и така станах текстилен инженер.

Бижутата започнаха да се появяват в съзнанието ми като аксесоар или завършващ елемент в облеклото. Любопитството ми как се прави, как става ме провокира да посетя курсове, да следя онлайн уроци и да отделя часове за опити и проби в усвояването на нова техника.

  1. Изграждайки колекция се водиш от това, което харесваш или следваш тенденции?

Не съм много по тенденциите. Още повече, че правя бижута предимно от мед, а тя не е от широко разпространените метали за изработка на бижута.

na-gornia-raft-predstavia-katano-3

  1. Какво те мотивира?

Както вече споделих въпросът „Как се прави и аз дали ще мога да го направя?“ е дяволчето, което ме кара да уча непрекъснато. Това лято бях на курс за работа със сребро и ръцете ме сърбят да направя нова колекция в тази посока, но засега идеите отлежават.

  1. Какво ти дава участието в базари?

Колкото и да звучи изтъркано, срещата с клиентите, техният интерес и одобрение са много зареждащи. Също така ми е приятно да се видя с останалите участници и да погледна какво ново са сътворили, а и винаги има нови автори с нови идеи и материали.

na-gornia-raft-predstavia-katano-4

  1. Разкажи ни за интересна случка от твое участие?

Не се сещам за определена случка, но ми е много приятно, когато съпруг избира подарък за съпругата си и иска да е единствен и уникален, а най-забавен е изборът за тъщата.

  1. Какво промени в теб правенето на бижута?

Правенето на бижута ме успокоява, откъсва ме от злободневните теми и не усещам как минава времето.

na-gornia-raft-predstavia-katano-2

  1. Какво е за теб успеха? Чувстваш ли се „успешен“ автор на бижута?

Чувствам се успешна, когато бижутата, сътворени от ръцете ми си намерят притежател, който ги харесва и цени.

  1. Какво да очакваме от теб „На горния рафт“?

Есента е любимият ми сезон и за това за базара съм приготвила един многоцветен листопад! Ще е цветно и разнообразно и се надявам времето да е с нас, за да се срещнем с повече приятели!

Очакват ни два, изпълнени с есенни багри, красота, приятни срещи и настроение дни :) Заповядайте тази събота и неделя, 2 и 3 октомври 2021 г., в градината зад Националната библиотека!

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*