„На горния рафт” разговаря с Димитрина Данева и Касиопея!

na-gornia-raft-predstavia-kasiopeya

„На горния рафт“ е единственият специализиран базар за ръчно изработени бижута. Авторите го очакват с нетърпение, ние също! Вълнуващо е да видиш събрани на едно място накити, изработени с различни техники, с различни материали, с много старание и прецизност. Следва приятна среща с автора зад марката Касиопея. Деликатна, приветлива, коректна и мила, такава е за нас Димитрина Данева. Поставила си за цел да покори среброто, тя трупа знания и влага страст и усърдие в работата си.

  1. Не за първи път си част от „На горния рафт“. Какво все още не знаем за теб?

Хмм, ами да видим….може би, че съм много разпилян и разхвърлян човек. Но пък, когато успея да се концентрирам, ми се получават нещата. :)

na-gornia-raft-predstavia-kasiopeya-1

  1. Какви бяха детските ти мечти? Предполагала ли си, че някога ще се занимаваш с изработка на бижута?

Може би са били доста тривиални, като започнем oт това да стана лекар или адвокат, например. Винаги обаче ми е било интересно да правя неща с ръцете си – рисувала съм, свирила съм на различни инструменти. Все неща, които включват работа и координация с ръцете. Разбира се не съм имала ясна представа, но си е имало някакви знаци още тогава. :)

na-gornia-raft-predstavia-kasiopeya-2

  1. Изграждайки колекция се водиш от това, което харесваш или следваш тенденции?

Винаги съм повлияна по някакъв начин от модните тенденции. Трудно е човек да избяга от тях. Опитвам се не да се водя по тях, а по- скоро да ги добавя като някакъв малък акцент към идеите си. Да вложа повече от моето си, иначе бих се изгубила в общото.

             4. Какво те мотивира? Какво ти дава участието в базари?

Мотивират ме срещите с хора на живо, базарите като „На горния рафт“, които събират много творческа енергия на едно място, много усмихнати, благи и хубави хора. И това повдига духа и вибрациите на всички ни, носи вдъхновение. Особено във времена като днешните.

na-gornia-raft-predstavia-kasiopeya-3

             5. Какво промени в теб правенето на бижута?

Правенето на бижута ме направи мааааааалко по-търпелива от обикновено :). Всяко бижу минава през ръцете ми многократно. От самото начало до завършения му вид, а това понякога си е дълъг процес /особено, когато се подготвям за изложение :)/Процес, свързан с много внимание и търпение.

         6. Какво е за теб успеха? Чувстваш ли се „успешен“ автор на бижута?

„Успешен“ не е точната дума. Да речем, че съм „Щастлив“ автор на бижута :) Когато си щастлив с това, което правиш, значи си успешен.

        7. Какво да очакваме от теб „На горния рафт“?

Понеже ми се въртят доста идеи в главата, нека да е изненада. :)

Повече за автора на бижута с марка Касиопея, вижте тук:

http://blog.marabu.bg/na-gorniya-raft-vi-sreshta-s-dimitrina-daneva

http://blog.marabu.bg/esenni-sreshti-s-dimitrina-daneva

Сигурни сме, че ще се влюбите в сребърните бижута на Касиопея! Есенната разходка в почивните дни е по-приятна, когато има цел :).  Очакваме ви на 2 и 3 октомври 2021 г в градината на Once Upon a Time Biblioteka.

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*