„На горния рафт” разговаря с Преслава Маринова и Nimeria Shop!

na-gornia-raft-predstavia-nimeria-shop-1

Следва отново автор, познат на приятелите на базар за ръчно изработени бижута и аксесоари „На горния рафт” – Преслава Маринова от Nimeria Shop! Таланта и, както и нежните, цветни бижута отдавна са привлекли вниманието ни. Открита, сърдечна, много емоционална и естествена, днес тя  ще сподели с нас за пътя, който е изминала и за очакванията, които има.

  1. Не за първи път си част от „На горния рафт“. Какво все още не знаем за теб?

Хм, знам ли, хахах, карате ме да се замисля… Nimeria Shop празнува 6 тази година. Мисля, че повечето неща за мен и създаденото от мен не са толкова любопитни. Всичко се зароди от нестихващото ми желание да работя с ръцете си, които от своя страна се научиха да правят всичко, което съм си наумила, за което съм им благодарна.

  1. Какви бяха детските ти мечти? Предполагала ли си, че някога ще се занимаваш с изработка на бижута?

Никога не съм имала конкретно избран път пред себе си, но винаги съм се занимавала с нещо, свързано с изкуство. Като малка рисувах много, ходех на уроци и преподавателката ни от време на време разнообразяваше с приложни задачи. От тогава започнах да виждам това, което е около мен, като способ за създаване на нещо друго. Първите си обеци направих от медни жички от отрязан кабел на село, и вероятно още са в някой шкаф. Не съм си представяла обаче, че ще стигна дотук, и още се изненадвам, че шест години имам собствен бранд.

na-gornia-raft-predstavia-nimeria-shop-2

  1. Изграждайки колекция се водиш от това, което харесваш или следваш тенденции?

Комбинация от двете. Винаги е хубаво за един дизайнер да следи случващото се около себе си, за да е релевантен, но от друга страна не мога да продавам нещо, в което самата аз не вярвам. Интересувам се от тенденциите, следя ги отблизо, но ги претворявам през призмата на това, което в моите очи изглежда добре.

na-gornia-raft-predstavia-nimeria-shop-4

  1. Какво те мотивира?

Усмихнатите лица, милите думи, признанието. Чувствам се изключително щастлива, че мога да внеса малко слънце в дните на хората.

  1. Какво ти дава участието в базари?

Мотивация, защото са случаите, в които виждам най-много усмивки срещу себе си. Срещите с клиенти и колеги са вдъхновяващи и винаги ползотворни. Дават ми, разбира се, и поле за изява, което ценя високо.

na-gornia-raft-predstavia-nimeria-shop-3

  1. Разкажи ни за интересна случка от твое участие?

За шест години са се случвали всякакви неща – запознавала съм се с целия спектър на хора, емоции, метеорологични условия, празнувала съм рождени дни на базари, което посетителите на последния „На горния рафт“ се надявам да помнят със сладкишите и виното, хаха. На едно от последните ми участия една дама ми стопли сърцето с много мила история. Видя чифт обеци, които веднага хареса и пожела да купи. В очите й се четеше емоция, която говореше за повече от случайна покупка. Сподели ми, че в обеците вижда поля от маргаритки, които й напомнят на майка й, защото като дете са брали заедно от туфи близо до дома и така свързва цветето със спомени за детството и връзката, която са имали. Осмисли целия ми ден, и до края на фестивала не можех да се отърся от усещането, че има смисъл от творчеството ми, щом събужда такива емоции. Опитвам се да си го припомням винаги, когато се чувствам несигурна в себе си.

na-gornia-raft-predstavia-nimeria-shop-5

  1. Какво промени в теб правенето на бижута?

Научи ме на търпение и на това да вярвам в способностите на ръцете си.

  1. Какво е за теб успеха? Чувстваш ли се „успешен“ автор на бижута?

Успехът е много субективен. Със сигурност обаче, не го свързвам единствено с финансовата част на дейността си. Чувствам се успешна, когато събудя емоция с това, което съм създала. За мен човешкият контакт и преживяването са фокус, опитвам се да предлагам преживяване, не само продукти.

  1. Какво да очакваме от теб „На горния рафт“?

Обличам Nimeria Shop в най-красивата есенна премяна, загръщам я в цвят и вдъхновение, и я подготвям за фестивала!

Повече за Преслава вижте тук:

http://blog.marabu.bg/na-gorniya-raft-vi-sreshta-s-preslava-marinova

http://blog.marabu.bg/esenni-sreshti-s-preslava-marinova-ot-nimeria-shop

Имаме още едно обещание за нова колекция:). Ще бъде интересно, вярваме в това!

Очакваме ви на 2 и 3 октомври 2021 г. в градината зад Националната библиотека на бул. „Васил Левски” 88.

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*