6 неща, които можете да направите сега, така че Коледа да бъде магична!

Blog_15_w47-neshta-koito-mojete-da-napravite-sega-taka-che-koleda-da-bade-magichna

Коледа е най-топлия, блещукащ и изпълнен с надежди празник. Със сигурност ви се иска да обградите близките си с хиляди малки изненади, които ще добавят уют и тържественост.

Вероятно точно преди почивните дни ще бъдете заети с много други неща, ето защо можете да отметнете някои задачи още сега. Това е причина коледните стоки да се появяват в магазините още в края на октомври. Ако ви звучи невероятно, хвърлете поглед на нашия списък, а след това сме убедени, че ще направите и свой :)

1. Направете коледните картички още сега!

Организирайте своята работилница възможно най-рано. Оборудвайте се на време с различни по цвят и текстура хартии, бляскави коледни звезди, панделки и други декорации. Припомнете си някои хитринки и направете оригинални картички с лично послание. Поднесени с красиво пожелание и любов, това ще бъде чудесна изненада за всеки. Освен това, предварително подготвените картички ще можем да изпратим по пощата, за да поддържаме жива тази топла и красива традиция.

atelie-marabu-rachno-napraveni-kartichki-stapka-71

2. Помислете за подаръците още сега!

Не подминавайте с лекота хилядите възможности за намаления и подаръци. Сега е моментът да обърнете внимание на атрактивните предложения и да се сдобиете с изгодни и оригинални подаръци, от които няма да има разочарования. Подаръчните ваучери винаги са точно попадение, а вариантите са толкова много – преживявания, екскурзии, хоби-уроци, книги, спа-процедури и какво ли още не. Изборът е ваш… Само не забравяйте красивата празнична опаковка!

neshta-koito-mojete-da-napravite-sega-taka-che-koleda-da-bade-magichna-1

3. Организирайте своя бюджет!

Бюджетът ви зависи от това, колко сте склонни да похарчите за коледните тържества и пътувания. Не забравяйте за коледната украса, храна, подаръци, увеличените сметки за отопление, празничните тоалети. Определете за кое какви суми ще са необходими и се придържайте към плана, ако не искате да започнете новата година с дългове и ограничения.

4. Помислете навреме за коледната украса!

Обмислете добре в каква тема ще бъде вашата коледна украса и тържествената декорация на масата. Отстранете нещата, които не бихте искали да използвате и тази година. Вижте с какво разполагате и ако нещо ви липсва, снабдете се навреме. Малки подробности, като някоя играчка за елхата или купичка за коледните сладки, може да се окаже важна подробност в последния момент.

neshta-koito-mojete-da-napravite-sega-taka-che-koleda-da-bade-magichna-2

5. Замразете тестото за коледните курабии!

Ако вече сте замислили какви ще бъдат коледните сладки, съвсем спокойно можете да замесите тестото за тях по-рано, а след това да го съхраните в хладилника до Коледа. Така ще спестите не само време, но и няма да се налага да обръщате кухнята наопаки по време на празника. Сега е подходящ момент и да експериментирате! Ако желаете да изпробвате нова рецепта, по-добре е да го направите по-рано, нали? Е, какво още можете да подготвите и приберете във фризера си? :)

neshta-koito-mojete-da-napravite-sega-taka-che-koleda-da-bade-magichna

6. Планирайте събитията, които искате да посетите…

Около Коледа се организират толкова много концерти, представления, изложения, базари с ръчно изработени предмети или вкусни коледни ястия. Всички това приповдига празничното настроение и събира на куп много хора. Искате да посетите всичко, а вероятно планирате и пътуване в страната – ще имате ли време? Кой би ви придружил? Все пак не забравяйте, че най-важно е да се забавлявате, да бъдете с близки и приятели и да се отърсите от ежедневните задължения. Предварително отсейте истински важните за вас неща, тези, които ще ви доставят удоволствие и не на последно място – разберете с кого бихте отишли, за да не останете сами с желанието си :)

Убедени сме, че вече не ви се струва невероятен нашия списък и дори имате идеи по темата! Ще се радваме да ни ги споделите в коментар :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*