Организирайте се! Да подредим работното пространство :)

Marabu-blog-615

Календар, моливи, кутии с мъниста, бележник с идеи… Планирането на седмицата е едно от любимите  неща. То прави понеделниците ни забавни! :) Понякога забързани, обзети от нови идеи или притиснати от неотложни задачи, забравяме колко важна е добрата организция на работното пространство. Следвайки огромното си желание да сме полезни, по-долу ще споделим някои съвети за организиране на пространството :) 

Смятаме, че подреденото ателие води до подреден ум, а организираната работна маса – до нови идеи, които ще родят красиви бижута.

agenda-1793664_1920

Планирането и структурирането на предстоящите седем дни прави работата целенасочена, помага да избегнем пропуските и да отбележим всички важни дати!

Ето някои от най-добрите съвети за поддържане на спокойно и подредено работно пространство:

  • Отделете място за вашите инструменти. Ако имате възможност да ги разположите на стената, би било чудестно. Така пред погледа ви, на една ръка разстояние ще е всичко необходимо.

6d315d3e018240f04a9df086b7e872f0

  • Поставете етикети, които да ви насочват – върху кутии, папки, модели…

how-to-organize-jewelry-supplies

  • Разпределете мънистата в кутии, а отгоре прикрепете етикет. Това ще помогне работното пространство да е подредено. Ако нямате кутии, използвайте бурканчета. Те са перфектен вариант за съхранение на всякакви дребни мъниста и елементи.

3cbc51efdddf5814e084547ad4faee1f

  • Хубаво е да имате бележник, в който да отбелязвате предстоящи срещи, обучения, интересни идеи или вдъхновяващи цитати.

agenda-4010907_1920

В началото на седмицата се опитайте да приложите поне един от споделените съвети. Добре е да проверите дали помагат. :) Работата трябва да е забавление, да не натоварва, затова експериментирайте и може би ще откриете оптималния за вас план!

Но, ако разберете, че организацията не е за вас, че хаоса на масата е творчески зареждащ, не се притеснявайте, не сте сами! Не случайно казват, че разхвърляното бюро е знак за гениални мисли :)

Ако имате изпитани методи за организиране на работното пространство, ще се радваме да ги споделите :)

А ако имате нужда от вдъхновение, разгледайте нашия календар с предстоящи обучения през февруари и март в Ателие Марабу! Ще се радваме да се срещнем!

Ще завършим с вдъхновяваща мисъл:

„Песимистът вижда трудност във всяка възможност. Оптимистът вижда възможност при всяка трудност.“ – Уинстън Чърчил

Ето още 5 важни стъпки в организацията на творческия хаос :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Ателие Марабу, Любопитно, Спестовни хитринки. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*