Помните ли първата си среща с marabu.bg? Попитахме някои от нашите ученици – I

Marabu-blog-615

11 години marabu.bg! 11 години, изпълнени с хубави моменти и красиви запознанства! Това е за нас времето, прекарано с вас. Разбира се, имало е и трудности, но милите срещи с любопитни и творящи хора са ни мотивирали да продължим.

По този повод, решихме да попитаме първите си ученици и клиенти какво си спомнят от 2010 година, как ни откриха и как взеха решение да се свържат с нас.

Ето споделеното от Албена Катанова:

„Здравейте, Марабу момичета!

Честит Рожден Ден!

Десет години е сериозна възраст и показва, че сте се утвърдили и стъпили здраво на пътя на творците на ръчно правените бижута!

Да сте здрави, все така успешни и креативни! Да имате още много изпълнени с вълнение и любопитство в очите нови ученици, а също и такива като мен, минали през школата ви, но винаги отварящи страницата на Марабу знаейки, че ще намерят нещо ново, вдъхновяващо или пък просто ще попаднат сред свои.

За мен знаете всичко и преди съм го писала и казвала. Попаднах на интервю на Влади по телевизията, в което тя представяше училището за бижута. Записах се на урок за гизмо и след като нанизах няколко стотици мъниста и сътворих модела на урока, реших, че искам да изкарам всичките нива на обучение.

Последва едно шеметно и натоварено лято, изпълнено с много хубави емоции, нови запознанства и придобити умения. А след това продължих с второ и трето ниво на обучение. Школата, както я бяхте създали в началото, беше много добра идея, но за съжаление пазарът и стеклите се обстоятелства промениха нещата.

Нямам притеснение с пазаруването от сайта, а съм и сигурна, че ако има нещо, което съм объркала, винаги сте насреща.

123074691_2531421200489425_5423151325256648645_o

Все още творя, когато намеря време. Следя ви онлайн и чакам да се решат здравните проблеми и да се включа в хубавите ви базари!

Много ми хареса идеята за 12 месеца бижута. Не можах да се включа през януари, но се надявам да успея през февруари.

Хубав празник от мен! И да сте здрави и много щастливи!

Албена“

Към думите на Албена ние ще добавим и линк към страхотните и ръчно изработени бижута Katano. Горди сме, че тя, както и други наши ученици, успяха да превърнат хобито си в малък бизнес. :)

……………………………………………………………………………………………………..

Eто и спомените на Йорданка Христова:

„Здравейте и Честит празник!

Бъдете здрави, все така позитивни и вдъхновяващи!

Спомените ми за 2010 г. са доста избледнели. Помня, че търсех начин да се откъсна от ежедневието, което по онова време беше изцяло изпълнено с грижи за двете ми малки деца. Имах нужда да отделям време за себе си, да творя нещо красиво, да правя нещо с ръцете си. Реших да започна да правя бижута. Започнах да търся материали – мъниста и др., и така попаднах на сайта на Марабу.

Първо започнах да пазарувам през сайта. Относно пазаруването през Интернет не мисля, че съм имала притеснения. За мен беше много удобно поръчката ми да идва до дома ми, а и с наложения платеж няма как да платиш преди да си получиш материалите.

За моя най-голяма радост, скоро след това от Марабу започнаха да организират обучителни курсове. Записах се и започнах да ги посещавам. За мен обученията в Ателие Марабу бяха не само чудесен начин да науча нови техники (аз не знаех никакви), а и място където се срещах с нови и позитивни хора.

От наученото в курсовете не помня всичко – вероятно само тези техники, които продължих да използвам.

Днес децата ми са големи, аз ходя на работа и имам още куп ангажименти. Липсата на свободно време е причината да творя доста по-рядко, отколкото преди. Все още, обаче, се случва да ме обсеби някоя идея и да не мога да си легна, докато не я осъществя. Изработвам бижута предимно за себе си и винаги в тях има вложена определена концепция – като например колието в синьо и жълто, което символизира морето и пясъчния плаж. Друг мой любим комплект от обици и гривна се роди, след като реших, че нямам подходящи бижута за един точно определен тоалет ☺️.

12

Благодаря ви, екип Марабу, за всичко което правите. Бъдете здрави и продължавайте да ни радвате!

Йорданка Христова“

……………………………………………………………………………………………………..

Следва споделеното от Емилия Градева:

„Здравейте,

Честит Рожден Ден, на патерица! Съжалявам, едва днес прочетох имейла ви. Надявам се да сте в добро здраве.

За съжаление аз не съм се занимавала с бижутерия от доста време, имах си разни проблеми, но не съм забравила техниките, които изучавах при вас. Имам много хубави спомени и смятам пак да се върна за в бъдеще към това красиво и щастливо хоби.

Бъдете здрави, желая ви успех!

Емилия Градева“

Всичко е възможно! Само трябва да се осмелим да мечтаем и да се гмурнем с всички сили! :) Следва още една порция с интересни истории. :) Продължете четенето тук.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Ателие Марабу, Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*