Представяме ви Свраките – ръчно изработени бижута от мъниста!

IMG_20201126_120941-01

В кипящата подготовка на есенното издание на базар за бижута и аксесоари На горния рафт, не успяхме да представим една изгряваща марка. За първи път, участие в него взеха Свраките и техните изящни ръчно оплетени бижута от ситни стъклени мъниста. Но по-добре късно, отколкото никога :) В случай, че търсите красиви аксесоари за коледни подаръци, запознайте се с тях…

  1. Представете се.

Обичаме блясъка, обичаме мънистата, обожаваме бижутата,… ние сме Свраките. Казвам се Милена и съм автор на бижутата с марка Свраките. От години работата ми е свързана с приложната бижутерия. Изработвам модели с много техники, някои от тях малко познати в България, но моята страст остават бродерията и плетките с дребни мъниста. И за да бъда по-конкретна, харесва ми да се предизвиквам с това, да създавам обем и различни конструкции чрез похватите за плетене със синци. Ето защо, избрах именно тези техники за нашата колекция. Рамо до рамо, до мен е моята колежка Йорданка. Не мога да пропусна да отбележа, че тя ми помага много в подбора на цветове и съчетанието им.
mamuri-3360

  1. Защо сте Свраките?

Свраките са интелигентни, красиви, различни, емоционални, бъбриви и имат склонност да трупат около себе си красиви лъскави неща. Говорим за птиците, но да признаем, че някои от тези неща важат и за нас…

IMG_20201126_125936-01

Работим с прецизност, старание и любов. Нашите авторски бижута са оплетени със ситни японски стъклени мъниста Тохо и висококачествена синтетична нишка.

  1. Как се раждат моделите?

Опитът и знанията, които имам, ми „развързват ръцете“, така че да мога да пресъздам идеите си. Не крия, че понякога първоизточникът се крие в интернет пространството. Когато някое бижу, дело на майстор-бижутер, ме грабне, аз се впускам в мисли как мога да го интерпретирам с възможностите на приложната бижутерия.

Когато спомена синци и плетене с тях, много момичета си представят скучни или прекалено пищни бижута. Аз се опитвам да пречупя тази асоциация и да създам една модерна и актуална колекция. Старая се дизайнът да е изчистен, деликатен, балансиран, така че да е приятно да бъде носен. Мога да кажа, че бижутата ни – засега колиета и обици, са различни и уникални, дотолкова, че не изработвам повече от два броя в една и съща цветова комбинация.

  1. Кое те вдъхновява?

Доста тривиално, но голямо вдъхновение намирам в природата. Най-напред тя изчиства съзнанието и зарежда с енергия и чистота, след което идва вдъхновението, или по-скоро желанието, да създавам нови модели :)

mamuri-3442

Лично за мен, реализацията им е по-трудната част. Това лято осъществихме само няколко, но много мотивиращи срещи с клиенти, по време на софийските базари. Именно те ни карат да вярваме в това, което правим и да мечтаем за бъдещите звездни мигове на нашите бижута.

  1. Подготвяйки своите коледни подаръци, къде можем да намерим бижутата на Свраките?

Засега присъстваме само във фейсбук. Страницата ни е Свраките. Заповядайте, за да се запознаем. Работим по изграждането на нашия онлайн магазин там, предстои да публикуваме бижутата и в някои други платформи. Разбира се, ние сме на линия! :) Ако ви хареса някой модел, пишете ни. Ако сте в София, с радост ще ви посрещнем в нашето ателие.

 

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*