Представяме ви… талантливият Ерос от Италия

Blog_17_w17-predstaviame-vi-eros-ot-italiaМоже би сте забелязали, че от известно време, нашият онлайн магазин за мъниста е малко по-артистичен и цветен! Това се случва, благодарение на невероятните рисунки, които един много талантлив и усмихнат италиански ученик прави за нас.

Смело можем да кажем, че от края на месец Януари, Ерос е част от екипа на marabu.bg. Вдъхновяващите му портрети на момичета се превърнаха в едни от най-харесваните модели, представящи бижутата на Ателие Марабу, а акварелите на зодиакалните знаци красят рекламите, водещи към Творчески зодиак. Помага ни редовно в изработката на банери и продуктови снимки, а на лице е и първото му бижу Vintaj.

Ерос е от град Арецо, прославен с художници, майстори-занаятчии и бижутери. В България е по програма Еразъм, а ние с удоволствие приехме предложението на ръководителите му да гостува и помага в нашето студио.

aretso-italia-4

Е, надяваме се, че има и какво да научи от нас :) Сега, нека преминем към вдъхновяващия му разказ и да отпътуваме към цветна Италия.

Ерос, разкажи ни за себе си:

„Здравейте! Аз съм Ерос, на 18 години и идвам от Италия. Ученик съм в местната гимназия по изкуства. Живея в Арецо, красив град, разположен близо до Флоренция в Тоскана.

Според мен, Тоскана е най-красивият регион в Италия, защото има богата история, култура и разнообразна природа. Творците тук винаги са се вдъхновявали от живописните, хълмисти пейзажи с прекрасна гледка към морето.

Горд съм, че съм италианец  и че живея в страна като Италия.“

aretso-italia

Разкажи ни за Арецо:

„Арецо е създаден в периода преди Етруските. Всъщност съществува от праисторически времена, а по-късно е бил от главните Етруски градове. В този период са били създадени прекрасни произведения на изкуството, например „Химера” – малка бронзова статуя, призната за символ на Арецо.

В Арецо има много културни обекти, интересни за посещение. Църквата Сан Франческо е основна забележителност, известна с цикъла на Пиеро де ла Франческо от Ренесансовия период, изобразяващ Легендата за Христовия кръст. Друга много важна сграда е църквата Сан Доменико с дървения кръст от Чимабуе (един от любимите ми кръстове от периода на готите).

aretso-italia-2

Има и красиви площади като Piazza Grande и Piazza Sant‘Agostino, тук е фантастичният Римски Амфитеатър и невероятната крепост Медичи на върха на града.

aretso-italia-1

А защо реши да тръгнеш по пътя на творчеството?

„Толкова много обичам изкуството и се чувствам късметлия да съм роден в страна, с изключителни постижения в областта на културата, богата на произведения с голяма стойност. В моето училище се уча как да рисувам с много различни техники и също така как да правя скулптури. За мен това е изключително интересно.

За тези, които искат да отидат в Италия, препоръчвам им задължително да посетят Арецо. :)

Благодарим на Ерос, че с краткия си разказ ни потопи в магията на този вълшебен край в Италия. На вас подейства ли ви вдъхновяващо? :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Ателие Марабу, Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*