Пролет 2022: „На горния рафт“ ви среща с Yashi Jewelry!

na-gornia-raft-predstavia-yashi

С нетърпение очакваме срещата с Йоана Данова и марката бижута Yashi! За поредна година тя е част от „На горния рафт“, открита, с чувство за хумор, оставяме ви да следвате нейния  увлекателен разказ :)

  1. Представи се :). Какво трябва да знаем през 2022 година за теб и марката бижута, които изработваш? 

Здравейте, казвам се Йоана, но от малка съм по-позната като Йоли, а пък от скоро ме наричат и Яши :) За няколкото месеца през тази година, Yashi Jewelry се сдоби с нови пясъци в колекцията фина настилка, като добави няколко нови държави, че даже и един нов континент.

na-gornia-raft-predstavia-yashi-2

  1. Кога разбра, че искаш да се занимаваш с творчество и приемаш ли създаването на бижута за свое призвание?

Започнах да правя бижута още в началното училище, може би във втори-трети клас, бяха гривни от яркозелени стъклени мъниста с топче в единия край и ушенце в другия, които заедно играеха ролята на закопчалка. В последствие се научих да плета гривни и с годините миксирах възлите с разнообразни мъниста, докато не дойде моментът, в който се запознах със смолата – тази лепкава, прозрачна течност промени всичко за мен.

na-gornia-raft-predstavia-yashi-6

  1. Чувстваш ли се горд с творчеството си? Кое ти дава повод за това?

Хм, гордея се с факта, че колкото и спънки да срещам по пътя си, не се отказвам от идеята за собствен бизнес. Изпитвам удовлетворение от усмивките, които донасят моите бижута. Става ми готино дори, когато някой каже само „Ха! Каква интересна идея!“ или „Не бях виждал такива бижута досега!“.

na-gornia-raft-predstavia-yashi-3

  1. Кой е най-големият ти успех до сега?

Успех е всеки един доволен клиент, всеки нов пясък, който ме запознава с нов човек и неговото пътешествие, всяко магазинче, от което се свържат с мен, защото искат пясъчните бижута да бъдат част от техния асортимент. Успех е всеки ден, в който продължавам напред!

na-gornia-raft-predstavia-yashi-7

  1. Когато създаваш бижу, когато твориш, какво е настроението, което те води?

Любопитството – какво ще стане с този пясък, ще си промени ли цвета, как ли ще изглежда на края бижуто, дали да направя нещо така или иначе, ще се хареса ли на публиката, всякакви въпроси :) Любопитство, комбинирано с много слънчево настроение, защото с ръце, покрити с пясък, човек няма как да не се сети за лятото, морето и всички приятни усещания, свързани с тях и да бъде кисел.

na-gornia-raft-predstavia-yashi-4

  1. За какво мечтаеш и има ли граници въображението ти ?

Мечтая за спокоен свят, за повече състрадание и по-съзнателни хора. А също и за огромна работилница, пълна със сръчни и магически хора, в която дечурлига да се учат как да ползват ръцете и въображението си.

na-gornia-raft-predstavia-yashi-8

  1. Как се промени ти и творчеството ти през последните две години?

Както вече споменах, колекцията пясъци доста нарасна, а заедно с нея и моето ателие – вече имам специално работно бюро за работа със сребро, както и всякакви клещи, пили, триони и какво ли не, свързано с изработването на бижута от сребро.

na-gornia-raft-predstavia-yashi-5

  1. Как виждаш бъдещето си?

Сребърно! :) Да не ставам алчна, не искам да е златно 😉

  1. Ще се срещнем на Цветница… Имаш ли любимо цвете и кое е то?

Обожавам макове – полското цвете, което свързвам с пътешествия, лято и слънчеви лъчи. Харесвам божури, лютичета, момина сълза, от дръвчетата с цвят, любими са ми магнолия, заради огромните си цветове и франджипани с невероятния си сладък аромат.

  1. Какво да очакваме от теб „На горния рафт“?

Плаж, разбира се :)

Нетърпеливи сте, нали? Ние също! Заредете се със слънчево настроение, усмивка и заповядайте на 16 и 17 април 2022 г., тази събота и неделя в градината зад Националната библиотека.

Очакваме ви!

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*