Пролетни трепети: На горния рафт и Жар Арт Студио!

na-gornia-raft-predstavia

Споделеното от следващите творци, може би, най-добре описва ръчната изработка. Процес, дълъг и сложен, криещ рискове и изненади, вплитащ в едно умения, знания и много емоция, водещ до уникално творение. Представяме ви Диди и Тео Опренови и  Жар Арт Студио!

  1. Представи се. :) 

Привет, за всички, с които ще се срещнем за първи път, ние сме Тео и Диди Опренови от малкото, скромно семейно студио Жар Арт! Изключително ни е приятно да се запознаем! По малко за всеки от нас :):

Диди – жизнерадостна, упорита, постоянна, всеотдайна, прецизна, вечно усмихната, радваща се на живота, безкрайно обичаща кафе и отворена за нови приключения! Ако ви трябва компания за поход, това е вашият човек!

Тео – действен, предприемчив, прецизен, усърден, ентусиаст, пълен с иноваторски, шантави идеи! Ако нещо ново ви хрумне, а пък не е досега изработено, той със сигурност вече го е сътворил и е направил десет мостри… Страхотна компания за вдъхновение и страст в изработването…

earrings dichro 03 copy

Много обичаме да експериментираме, да даваме най-доброто от себе си и да създаваме нови творения. Често многото задачки надделяват и разпределението на времето винаги е предизвикателство, когато животът ти е пълен, но това дава огромно вдъхновение и идеи за творчество.

Жар Арт е място на щастие, комфорт, творчество, свобода, място където можеш да се почувстваш като у дома си! Нямаме търпение да ви покажем какво сме ви подготвили!

2

  1. Какво е най-голямото ти постижение до момента?

Най-голямото ни постижение е спечелена награда – второ място на международен конкурс за ръчно изработени творения.

1

  1. Създавайки колекция, можеш ли да разпознаеш кой от моделите ти ще бъде най-харесван?

Имаме колекции, чийто дизайн е на повече от 10 години. Много търсен и харесван стил е, като запазена марка сред всичките ни творби. Разбира се има огромен елемент на импровизация, иновация и експерименти сред останалите творения, но толкова добре познаваме своята аудитория, че можем да предположим, в много висок процент, дали нашите модели ще се харесат.

3

  1. Правиш ли компромиси в работата си и с какво?

Компромиси със стъклото трудно може да се направи. Особено при обработка и топене има правила, които трябва да се спазват, в противен случай елементите могат да се пръснат и нищо да не се получи. Пещта, в други случаи, е доста непредсказуема. Има малък процент изненада, в който идея си нямаш под каква форма ще се стопи. Тогава би могло да се направи компромис, когато дефектът се превърне в ефект.

4

  1. Какви са твоите слабости и пречат ли те на творческия процес? Остава ли време за тях :)

Слабости не бихме казали, че имаме, но със сигурност винаги има място за подобрение и изграждане! Учим се, с всеки проект, с всеки клиент! Това по никакъв начин не бихме определили като пречка на творческия процес, а точно обратното, подкрепа, насока и мотивация за растеж.

  1. Да очакваме ли от теб пролет „На горния рафт“? 

Очаквайте неочакваното :)! Имаме страхотни колекции познати и нови, изработени с много любов! Пригответе се да усетите нежния полъх на пролетта сред нашите пъстри, цветни украшения!

Тази събота и неделя, Централен военен клуб от 10 до 19.30ч, очакваме ви!

Благодарим на отзивчивата Силвия от Her Startup, която стана наш партньор в отразяването на събитието!

her_start_up_logo_web

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*