Топ 5: най-харесваните бижута от Творческа сряда, част 1

Blog_16_w02-top-pet-nai-haresvanite-bijuta-v-marabu-bg

Месец Януари е изпъстрен с красиви и емоционални празници! За да си доставите пълна наслада, посрещнете ги с бляскава и атрактивна визия. Ако не сте подготвени, надяваме се, че нашите идеи за дизайн ще ви помогнат.

Започваме любопитна поредица с пет от най-харесваните бижута в категория Творческа сряда на нашето виртуално ателие.

Всяка сряда в блога на marabu.bg ще откривате оригинално бижу с подробни инструкции  с текст и снимки за изработката му. Следвайки ги стъпка по стъпка, ще можете собственоръчно да направите новото си бижу! Всички необходими материали, аксесоари и инструменти ще можете да намерите в нашия онлайн магазин.

Днес ви предлагаме Пръстен Сребърна сълза. За изработката му използвахме съчетание от основа за пръстен, медна гъвкава тел, метални разделители и чешко мънисто. Идеята е ефектна, а резултатът е романтично, нежно и стилно бижу.

Необходими материали:

Основа за пръстен с висулки, цвят сребро – 1бр

Чешки мъниста – кръгли, тъмен циан 4мм – 1 бр

Декоративен посребрен разделител 11mm – 1бр

Декоративен посребрен разделител 14mm – 1бр

Сребриста тел Artistic Wire 24G (1бр) или Посребрена бижутерийна тел German Style 0.6 мм(1бр) – 25 см

Необходими инструменти:

Клещи с плоски челюсти

Клещи резачи

Инструкции:

1. Нанижете чешко мънисто 4 мм на медна тел с дължина 25 см, центрирайте го по средата и огънете двата края плътно по мънистото. За улеснение следете снимките по-надолу.

2. След това нанижете последователно малък разделител с лицевата част към мънистото и голям разделител, обърнат с лицевата част надолу. Стегнете.

3. Изпънете двата края настрани. Всеки един нанижете към съответния отвор на основата за пръстен в посока отгоре надолу. Стегнете.

4. След като стегнете добре, вземете единия край и започнете да правите плътни усуквания под мънистата, в посока от отвора на халката към отвора на разделителя. Когато се доближите максимално, прекарайте телта през отворите на разделителите, докато излезете през горния разделител, под мънистото. Повторете и от другата страна. За да осигурите добър резултат, изпъвайте и изглаждайте добре телта, докато работите.

5. Изпънете двата края тел и ги наведете настрани, напречно на мънистата. Започнете да оформяте плътни усуквания около мънистото, докато покриете отвора му. Когато приключите с намотаването, отрежете краищата и ги приберете възможно по-близо към навивките с помощта на клещи с плоски челюсти.

Готово! Ще се радваме да пробвате и вие!

Сподели:
Тази статия е публикувана в Как да направим.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*