Творците споделят: Венета Русинова и Натюрел

tvortsite-spodelyat-natiurel-ot-veneta-rusinova-640

Натюрел е творческата страст на Венета Русинова! Това са бижута с прекрасни минималистични цветя, плодчета и други елементи, които тя изработва от полимерна глина. Щастливи сме да разберем, че тя е имала възможност да не се откъсва от работата си, по време на извънредното положение. Какво още? Вижте сами…

  1. Как се чувстваш? Животът на творците е доста динамичен, как ти повлия оставането вкъщи?

Чувствам се много добре. Периодът на изолация е сравнително щадящ за мен. Ателието ми се намира извън къщи, а аз не съм спирала да творя, така че имах възможност, дори при ограничени контакти, всеки ден да излизам навън поне за кратко и да правя това, което обичам. Вярвам, че това е едно от нещата, които ми помогнаха да запазя положителна нагласа към ситуацията и съм благодарна за тази възможност.

tvortsite-spodelyat-natiurel-ot-veneta-rusinova-1-640

  1. Какво ти липсва най-много?

В личен план много ми липсват разходките извън града, а в професионален – личните срещи с колеги и клиенти. Аз отдавна работя онлайн и съм свикнала с писмената комуникация, но разбира се, тя никога не е достатъчна.

tvortsite-spodelyat-natiurel-ot-veneta-rusinova-2-640

  1. Кои са предимствата в тази ситуация за теб? Успя ли да извлечеш положителни страни?

Едно от предимствата за мен е забавянето на ритъма. Въпреки че не съм спирала да работя, сега намирам повече време за почивка. С изненада откривам, че това ме прави по-продуктивна и свършвам не по-малко неща, а същевременно имам повече време да се наспя, да чета книги и да правя други любими неща.

tvortsite-spodelyat-natiurel-ot-veneta-rusinova-3-640

  1. За един творец от огромно значение е вдъхновението. Къде го намираш сега?

Вдъхновението самО ни намира, докато ние работим – перефразирам една любима мисъл на Пикасо. Смятам, че наистина е така, затова и не съм спирала да творя. Ако се почувствам в застой, просто подхващам някоя стара идея, разигравам я в нови цветове, комбинации и не след дълго новите идеи сами започват да идват.

tvortsite-spodelyat-natiurel-ot-veneta-rusinova-4-640

  1. Каква е твоята лична социална кауза?

Като човек, който има много време насаме поради естеството ми на „работа“, добре познавам изолацията и негативното ѝвлияние върху душата. Затова и по принцип, но в това време още повече, основна цел за мен е това, което правя, да носи радост и позитивни емоции на другите, да зарежда с красота и желание за живот. Вярвам, че това е дълбока необходимост на всеки от нас и се надявам, че моят скромен принос има значение.

Ако бижутата Натюрел от Венета Русинова ви допадат, съветваме ви да надникнете в страницата или в нейния онлайн магазин https://www.naturel-bg.com/. Със сигурност ще откриете своето, което да ви донесе доза свежест и радост. :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Предизвикателства и конкурси, Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*