Творците споделят: Елена Шемтова от Zелена/Zelena

tvortsite-spodelyat-Zelena-640Днес надникваме в пъстрия творчески свят на Елена Шемтова от Zелена/Zelena! Как е прекарала времето в изолация и какви ползи е успяла да извлече, вижте по-нататък…

  1. Как се чувстваш? Животът на творците е доста динамичен, как ти повлия оставането вкъщи?

Всъщност се чувствам добре. Оправих сума неща вкъщи, които отдавна чакаха и засадих 40 саксии с цветя. :)
Липсват ми близките и социалните контакти, но човекът е адаптивен и с всичко свиква. Не съм сигурна дали това е добре, обаче. :)

tvortsite-spodelyat-Zelena-2-640

  1. Какво ти липсва най-много?

Липсват ми излизанията, разходките, пътуванията, липсва ми моята галерия и хората, които всеки ден срещам.
Разбира се родителите и приятелите ми. Липсва ми да ходя без маска, да си нося хубавите дрехи и да се контя. :)

tvortsite-spodelyat-Zelena-4-640

  1. Кои са предимствата в тази ситуация за теб? Успя ли да извлечеш положителни страни?

Предимствата са, че мога да си отпочина, да се отделя от този рутинен ритъм на живот, на който съм свикнала. Да чета, да гледам хубави филми, в моя случай – да рисувам и изработвам неща, за които нямам време по начало. Да намеря нови хобита и интереси. Разбира се всичко това е възможно, ако човек има спестявания и/или партньор, с който си помагате финансово и емоционално.

tvortsite-spodelyat-Zelena-1-640

  1. За един творец от огромно значение е вдъхновението. Къде го намираш сега?

В същите неща, в които и преди това – природа, велики творци, филм, книга, обстановка, настроение. Истината е, че положението е такова, че аз съм мнооого по-малко продуктивна от преди. Самото усещане, че в момента никой няма нужда от това, което правя, ме демотивира. Иначе има много проекти, които чакат. :) Всеки ден е различен и ми е приятно, когато прекарам часове в ателието и излезе нещо смислено оттам.

tvortsite-spodelyat-Zelena-3-640

  1. Каква е твоята лична социална кауза?

Лична социална кауза – не знам… по-скоро някакви морални и етични устои. Информираност и ангажираност към живота – социален и политически, както и към положението в момента, солидарност към смислените хора и бизнеси. Търсене на справедливост в различни житейски ситуации. Опитвам се винаги да настройвам моралния си компас, да подкрепям правилните и стойностни хора, да не подкрепям недостойните такива и да вземам обективни и честни решения.

Ние мислим, че много скоро всеки от нас ще има нужда от едно такова пъстро и носещо настроение бижу! Авторските си рисунки, Елена може да ви предложи и във вариант на тениска или друг текстил. Доставете си доза творческа наслада и разгледайте нейните произведения във фейсбук страницата й  Zелена/Zelena.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Предизвикателства и конкурси, Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*