В очакване на пролетта: На горния рафт и Arcobaleno!

Spring-avtor-blog5

„Щастлива съм, че цъфтя до сърцата на толкова много дами, че частичка от моята душа е подслонена до нечие сърце и го кара да се усмихва.“

Очарование, нежност и вдъхновение… коприна! Мечтателна, чаровна и прецизна…, Геновева Маринова. Не е случайно, че тя е открила този фин и деликатен материал или може би, той я е намерил. Заедно те са страст, индивидуалност и усмивка :)

Следва приятна среща с бижута от коприна Arcobaleno!

  1. Представи се :)

Здравейте! Казвам се Геновева и без значение от сезона, в душата ми – винаги е пролет и цъфтя целогодишно зад бранда Arcobaleno.

1

  1. Често авторите споделят, че творят още от детските си години. Най-вероятно и при теб е така :), но кога избра бижутата?

Наистина творя от както се помня, целият този процес на градивен хаос и потребност да създаваш явно има своята фамилна обремененост, поне така си мисля напоследък, докато наблюдавам дъщеричката си. Бижутата избрах или може би те ме избраха, преди 9 години, когато се появи и ТЯ – моето най-голямо “бижу”, творение и вдъхновение :)

2

  1. Какво ти дава работата? Смяташ ли, че това е твоето лично изразно средство?

Работата ми дава много свобода… повече от щастлива съм, че имам възможността да правя това, което обичам и да го наричам работа. Да срещам толкова усмивки, да цъфтя до толкова сърца… изобщо цялата палитра от емоции, които ти дава творчеството, са като едно малко вълшебство. Не бих я заменила за друга!

5

  1. Провокират ли те по някакъв начин твоите последователи? Помагат ли ти да вървиш напред?

И преди съм споделяла, че не винаги приемам индивидуалните поръчки присърце… обичам да експериментирам, има обаче неща, за които често изначално съм предубедена и не ми харесват, тези провокации са трудните. Нужно ми е време, докато намеря начин, въпреки чуждата призма, да пречупя нещата и през своята, за да ми е удобно и да се чувствам удовлетворена и добре с това, което правя, защото когато влагаш у нещо частички от себе си, крайният резултат е еднакво важен и за двете страни. Провокациите са добре дошли, стига само да намерят своята естетическа точка на пресичане с творческия ми усет за красиво.

3

  1. Създаването на бижу е умение, но и емоция. Успяваш ли да я предадеш на своите почитатели? Как определяш връзката помежду ви?

Връзката помежду ни бих определила кратко като вълшебна симбиоза, колкото до това дали успявам да предам емоциите си – сигурна съм, че е така и се радвам, че ги споделяме заедно.

4

  1. Слънцето или мрачното време – кое те вдъхновява?

Категорично – слънцето! Мрачното време определено не е моето, особено що се отнася до творчество, такива дни съществуват, за да се излежаваш по пижама, четейки книга, нищоправиш, гледаш хубав филм и си мечтаееш за слънце!

7

  1. Да създаваш с ръцете си е невероятно, зареждащо, но е и доста труден, а понякога и бавен процес. Какво те мотивира, как успяваш да съхраниш любовта си към това, което правиш?

Това е любов! Няма нужда да я обясняваш, да я пазиш, да я защитаваш или оправдаваш, тя просто се случва и ако си късметлия и си й се отдал – расте с всеки изминал ден.

8

  1. Как си почиваш и какви други интереси имаш?

Обичам да рисувам, макар все по-рядко да го правя, понякога си мисля, че за да си истински добър в нещо, трябва да му се посветиш изцяло, може би затова рисуването е останало на заден план.

6

  1. Какво да очакваме от теб На горния рафт?

Пролет, усмивки и олицетворени настроения в бижу :)

Приятели, остават само няколко дни до нашата среща! Каним ви в Централен дом на архитекта на 1 и 2 април 2023 година, за да приветстваме заедно красотата, творчеството и пролетта!

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*