В очакване на пролетта: На горния рафт и Azarin handmade jewelry!

Spring-avtor-blog5

Страхотни участници, настроение и цяла палитра от цветове ще има на Пролетен базар за бижута и аксесоари *На горния рафт*, а сме представили само част от авторите! :) Ето защо, днес бързаме да споделим с вас една зареждаща среща – с Евгения и нейните красиви бижута от естествени камъни Azarin handmade jewelry.

  1. Представи се :)

Казвам се Евгения, а Азарин е брандът, зад който стоя. Името просто ми хрумна. Някои неща идват случайно, за да останат за дълго. И така, Азарин се оказа онзи паралелен свят, в който мечтите се сбъдват с лекота и постоянство.

  1. Често авторите споделят, че творят още от детските си години. Най-вероятно и при теб е така :), но кога избра бижутата?

Винаги първо съм си представяла, това, което искам да имам и след това съм го търсила. В повечето случаи – „мисията невъзможна“. И съм сядала сама да си го изработя – било дреха, било плетка, а по-късно (всъщност доста по-късно) и бижута… От три години, това е моят начин да изразявам по-емоционалната си страна.

Untitled-1

  1. Какво ти дава работата? Смяташ ли, че това е твоето лично изразно средство?

Не го възприемам като работа. За мен е удоволствие, което не ме уморява, а ме зарежда положително.

  1. Провокират ли те по някакъв начин твоите последователи? Помагат ли ти да вървиш напред?

Общуването с моите последователи е много интересно. Наскоро ми се обади мъж, който искаше да изработя годежен пръстен. Това не го умея добре и още експериментирам. Но отговорът му на това мое обяснение, беше много мил: „Че какво ми пречи да и предложа с обици“… и така се появиха така наречените „годежни обици” :) Помагат ми! Приятно е и зареждащо!

3

  1. Създаването на бижу е умение, но и емоция. Успяваш ли да я предадеш на своите почитатели? Как определяш връзката по между ви?

Създаването на бижу, за мен, преди всичко е чувство! В бижуто влагам своята емоция. Понякога клиентите я откриват, а понякога откриват себе си и дават на бижутата неочаквани за мен имена. Създаваме връзка!

2

  1. Слънцето или мрачното време – кое те вдъхновява?

Харесвам мрачното време! Когато е мрачно, се чувствам обвита в мистериозна мъгла, в която сме аз и мечтите ми. Концентрирам се по-лесно и си създавам светлина. Минералите блестят страхотно в мрачното време.

4

  1. Да създаваш с ръцете си е невероятно, зареждащо, но е и доста труден, а понякога и бавен процес. Какво те мотивира, как успяваш да съхраниш любовта си към това, което правиш?

Любовта е любов! Или я има, или я няма, а когато правиш нещо, което обичаш няма трудност и умората е приятна. Понякога бижутата не ми се получават така, както съм ги замислила. Тогава просто срязвам всичко и започвам отначало и като погледна часовника – вече е 3 през нощта. Но и това е приятно!

  1. Как си почиваш и какви други интереси имаш?

Изработването на бижута е моята почивка. Работя и други неща, но моят прадядо казваше, че смяната на един вид работа с друг е почивка. Преди време не го разбирах. Сега знам, че е бил прав!

  1. Какво да очакваме от теб На горния рафт?

За мен „На горния рафт” е специалното място, където съм направила първата си несигурна крачка. Мястото, на което срещнах приятели, открих хора със сходни интереси, пространство за мен и това се помни. Отношението, което получих, ме мотивира да се развивам, да експериментирам и да опитвам нови техники в така необятния свят на перлите и минералите.

Продължаваме срещите с изключителните автори, участници в пролетното издание на базар за ръчно изработени бижута „На горния рафт“ и се надяваме, да сме провокирали вашето въображение, вашата естетика и да се е породило желание да се сдобиете с ново цветно бижу :)

Заповядайте при нас на 1 и 2 април 2023 година в Централен дом на архитекта, ул. „Кракра“ 11, очакваме ви!

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*