В очакване на пролетта: На горния рафт и Boryana Dankova Art!

Spring-avtor-blog5

„Работата с керамични материали, изисква познания, опит и най-вече експериментаторски дух, който задвижва творческия процес.“

За нея „вдъхновението е искрата, с която се раждаш“, а бижутата са начин да покажеш своя стил и светоусещане, има безброй идеи, надпреварва се с времето, но остава вярна на хармонията и желанието си да постигне съвършенство.

Творчеството ѝ не може да остане незабелязано, срещата ни днес е с Боряна Данкова и невероятните бижута от порцелан Boryana Dankova Art!

  1. Представи се :)

Здравейте! Казвам се Боряна Данкова и създавам бижута от порцелан. Както обичам да казвам, аз съм керамик по образование и призвание!

6

  1. Често авторите споделят, че творят още от детските си години. Най-вероятно и при теб е така :), но кога избра бижутата?

Не мисля, че има човек, който да не е творил като дете! И аз не правя изключение. А бижута изработвам, чакайте да помисля…, ами всъщност от както се помня :)

3

  1. Какво ти дава работата? Смяташ ли, че това е твоето лично изразно средство?

Какво ми дава? Темата е много обширна, но с една дума щастие! Дали ще направя бижу, чаша, пано или друг обект от керамика, това е моят начин на изразяване!

5

  1. Провокират ли те по някакъв начин твоите последователи? Помагат ли ти да вървиш напред?

О… разбира се! Връзката винаги е двупосочна.

1

  1. Създаването на бижу е умение, но и емоция. Успяваш ли да я предадеш на своите почитатели? Как определяш връзката помежду ви?

Да и то голяма палитра от емоции! Надявам се, че успявам! Работата с керамични материали, изисква познания, опит и най-вече експериментаторски дух, който задвижва творческия процес. Случвало ми се е, при индивидуална поръчка, да измисля изцяло нова колекция. По тази причина, безкрайно благодаря за предизвикателствата, които моите почитатели ми поставят!

4

  1. Слънцето или мрачното време – кое те вдъхновява?

За мен времето е вдъхновяващо във всеки момент. Дали ще е дъждовно, слънчево, снежно или ветровито, няма значение! Всички състояния са красиви и ги приемам с благодарност!

2

  1. Да създаваш с ръцете си е невероятно, зареждащо, но е и доста труден, а понякога и бавен процес. Какво те мотивира, как успяваш да съхраниш любовта си към това, което правиш?

Страстта и любовта!

  1. Как си почиваш и какви други интереси имаш?

Ох…имам твърде малко време за почивка! Но когато ми остане такова, го отделям за семейството и приятелите си.

  1. Какво да очакваме от теб На горния рафт?

Нова колекция! Заповядайте!!!

Надникнахме зад кулисите и сме впечатлени :)

Очакваме ви на 1 и 2 април 2023 година в Централен дом на архитекта, ул. „Кракра“ 11, за да се насладим заедно на ръчно създадените, с много любов и отдаденост бижута, да се срещнем с чудесни творци и прекрасни хора!

До скоро!

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*